Heart Icon

6 inredningstips till hösten 🍂

Virkning och makramé är en perfekt sysselsättning nu när kvällarna börjar bli mörkare, och dessutom ett relativt billigt sätt att skapa fin & hållbar inredning till hemmet.

Arrow Icon

När kvällarna börjar bli längre är det perfekt tillfälle att ta fram virknålen och mysa till det ordentligt med en kopp te, bra musik och kreativt skapande. Virkning och makramé är dessutom ett relativt billigt sätt att skapa fin och hållbar inredning till hemmet. För att inviga hösten har vi plockat fram 5 instruktioner som vi har på instruktionssidan, och som passar perfekt till att inreda hösten med.

Virkade kuddfodral

Virkade kuddfodral är ett fantastiskt sätt att ge ett nytt liv till gamla kuddar och att ge färg till vardagsrummet. Att virka dom själv, av återvunnet material, sparar miljön och ger dig unik inredning som ingen annan har. På instruktionssidan har vi redan två instruktioner för virkade kuddar med garnet EKO Mini, men dessa kan du även göra med våra andra tube-garn (EKO Medium eller EKO Nano). Tänk dock i så fall på att garnets tjocklek påverkar hur mycket garn som går åt.

Under hösten kommer vi även publicera instruktion till ett nytt kuddfodral i EKO Nano, så håll utkik! 

Instruktionerna till kuddfodralen hittar du här: 

Virkad kuddfodral 1

Virkad kuddfodral 2

Framme: Virkade kuddfodral 1 & 2. Bakom: En ny modell som publiceras snart! 

Virkade tallriksunderlägg

Virkade underlägg behöver inte alltid vara fler för att se snygga ut. Passa på att göra dom i den mängden och storleken som du själv vill, och även att testa våra olika garn. Vi vet att dessa har virkats bl.a. med EKO Nano, Mini och Single Twisted 4mm, så ett tips är att testa olika garn som ger olika struktur till underläggen.

Underlägget på bilden har gjorts med EKO Braided rope 4mm, som även ingår i vårt DIY-kit.

Instruktionen till underläggen finns här: 

Virkade tallriksunderlägg

Virkad tallriksunderlägg i EKO Braided rope 4mm

Makramé-sladdar

Elsladdar är väl inte den mysigaste detaljen i hemmet, särskilt om de är många - så varför inte täcka dom! Vår enkla instruktion till hur du täcker elsladdar kan du använda till alla sorts laddare eller lampor.

Instruktionen hittar du på hemsidan, i kategorin makramé: 

Makramé sladd

Makramé lampsladd i EKO Braided rope 5mm

Virkad sittpuff

Virkade sittpuffar är perfekta att ha i vardagsrummet (eller varför inte barnrummet) men ger också användning för gamla textiler - dessa virkar du nämligen enkelt med vår instruktion, och fyller med t.ex. gamla lakan som du inte längre har användning för.

Instruktionen till sittpuffen hittar du här: 

Virkad sittpuff

Virkade puffar i EKO Braided rope 5mm, färgerna: Beige och Rusty Yellow

Virkade mattor

Virkade mattor kan göras i otroligt många olika variationer, och med i princip alla våra EKO-garn. På instruktionssidan har vi instruktioner för mattor gjorda i bl.a. frotté-garnet EKO Froté, EKO Medium samt EKO Braided rope 5mm. Samma instruktion för t.ex. en rund matta fungerar väl med oilka garn, så våga testa! Att även använda flera färger ger en härlig färgklick till mattorna.

Instruktionerna vi har för virkade mattor: 

Virkad frotté-matta (rund) 

Virkad frotté-matta (rektangulär) 

Virkad matta (rund) - kan användas med flera garn

Virkad matta (rektangulär)  - kan användas med flera garn

Virkad, randig matta i garnet EKO Frotté

Virkade dropp-korgar

Virkade dropp-korgar är fina och praktiska, och kan göras både med eller utan träring. Dessa korgar har virkats med EKO Medium, men det går även att använda andra garn för dessa, t.ex. EKO Braided rope 4mm.

Se instruktionen här: 

Virkad dropp-korg

Virkade dropp-korgar i EKO Medium tube yarn

Oona von Zweygbergk