Heart Icon

Skapa själv årets julklappar 🎁

Börja planera årets julklappar i tid! Här kommer våra bästa tips på enkla projekt som har tidslös design och går snabbt att göra.

Arrow Icon

Ännu finns det ännu gott om tid att virka eller knyta årets julklappar. På MYO's instruktionssida hittar du redan över 50 idéer på produkter som du kan skapa själv! Att ge bort någonting man har gjort själv har ett helt annat värde än någonting man har köpt, och blir dessutom även lättare för plånboken. Här nedan presenteras några produkter som är perfekta julklappar och några "tweaks" på instruktioner som vi testat med lite andra garn än innan. Dom flesta instruktionerna vi har går nämligen att virka med olika garn, så du kan själv bestämma om du vill göra designen annorlunda än i grundinstruktionen.

Släpp lös kreativiteten med EKO Froté

Hox hox, alla frotté-fans! Vi börjar med ett lite annorlunda tips på ett produkt-set som ni inte har sett innan. EKO Froté nämligen fungerar även för virkning av accessoarer! 

Salli testade frotté-garnet i färgen beige till en väska och en bucket hat, resultatet ser ni nedan. Instruktionerna är våra vanliga instruktioner som finns på hemsidan, bara garnet har bytts till frotté. EKO Froté kan du virka med virknål 8mm eller 10mm, men kom ihåg att virka lagom löst.

Garnåtgång: Hatten ca 350g, väskan ca 700g

Instruktionerna finns här: Virkad bucket hatVirkad väska

Frotté-garnet kan du köpa här: EKO Froté tube yarn 1200g

Virkade väskor

Klassiska, virkade väskor kan göras i olika färger och former, och vi har många fina instruktioner på hemsidan! Letar du efter ett snabbt och enkelt projekt, på en väska som ändå blir lagom stor, kan vi rekommendera vår klassiska "virkad väska" i en neutral höstfärg. Den här väskan har gjorts på 800g EKO Medium, garnåtgången beror på väskans storlek (se instruktion nedan).

Se instruktionen och köp materialet här: Virkad väska

Se även våra andra instruktioner för väskor här! 

Virkade vantar

Virkade vantar i ullgarn är en fantastisk present som kommer att värma hela vintern. Med vår nya instruktion och garnet Basic Wool kan du virka vantarna till precis den storleken du vill, vilket gör denna julklapp passande till alla, från barn till vuxna! 

Garnåtgång: ca 150g , beroende på storlek

Se instruktionen och köp materialet här: Virkade vantar

Virkade vantar i färgen "Light grey" 

Klassiska, virkade grytlappar

Ett säkert val framförallt för dig som är total nybörjare och vill ha någonting väldigt enkelt att virka, som dessutom går fort! Grytlappar kan du göra i olika färger och även av olika garn, men vi använder helst EKO Medium för att grytlappen verkligen ska isolera värme ordentligt.

Garnåtgång: Ca 150-200g beroende på vilken storlek du gör

Se instruktionen och köp materialet här: Virkad grytlapp

Virkad grytvante

En tjock grytvante som virkas i EKO Medium, och går väldigt snabbt att göra! Till detta projekt behöver du EKO Medium Tube yarn och virknål 8 mm.

Garnåtgång: Ca 200-350g garn, beroende på hur stor du väljer att göra grytvanten.

Se instruktionen och köp materialet här: Virkad grytvante

Virkade korgar

Virkade korgar kan göras i flera utav våra garn och användas till olika syften. Ge bort som julklappar, eller använd korgar till att skapa julkänsla hemma! 

Garnåtgång: 300g-1000g beroende på hur stor korg man vill göra. Korgen på bilderna har virkats med EKO Medium och väger ca 400g.

Se instruktionen och köp materialet här: Virkad korg

Makramé "Yoga mat strap" 

Otroligt fin present till någon som ofta går till gymmet eller yogasalen, och behöver ta med sin matta! Denna bärrem kan givetvis användas även till annat. Remmen går snabbt att knyta (2-3h), du behöver en rulle av garnet EKO Braided rope 3mm samt två makramé-ringar.

Garnåtgång: Ca 300g + 2 ringar

Se instruktionen och köp materialet här: Makramé bärrem till yogamatta

Virkade tallriksunderlägg med olika garn

I våra klassiska tallriksunderlägg har vi använt garnet EKO Braided rope 4mm, men dessa går även att virka med andra garn! som finns i fler färger i vår butik. En ny favorit är EKO Nano tube yarn som gör underläggen något tunnare och mjukare i kvalitén.

Garnåtgång: ca 170-300g per underlägg, beroende på storlek och vilket garn man använder. En tulle EKO Nano (700g) räcker till hela fyra stycken (!).

Se instruktionen här: Virkade tallriksunderlägg

Länkar till garn som du kan använda: EKO Nano Tube yarn , EKO Braided rope 3mm

Oona von Zweygbergk