Virkad väska

Med den här instruktionen lär du dig att virka en väska med garnet EKO Medium 1000g. Instruktionen hjälper dig att förstå hur du ska mäta botten och sidan, så att du under processen kan själv bestämma hur stor väska du vill göra.

Svårighetsgrad: Nybörjare / Medel

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Salli Skött
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Kedjan

Vi börjar med att göra en löpknut som vi sedan trär virknålen genom. Ta änden av garnet och vrid 1 varv runt fingrarna. För sedan garnet in under så att du skapar en loop. →

För att börja med dem fasta maskorna så gör du en extra luft-maska (detta är för att nå bättre till din första fasta maska).

Trä nu virknålen in i den första luftmaskan på din förstaremsa som du just skapat. (se pilen) Fånga upp garnet påa ndra sidan och dra det igenom din luftmaska. Nu har du tillfälligt fått två öglor på virknålen. Sätt ihop dessa två öglor genom att haka garnet en gång till runt virknålen och dra den här gången genom båda öglorna. Du får bara en ögla runt virknålen och nu har du gjort din första fasta maska. Nu fortsätter du att göra likadant tills slutet av remsan.

Första raden är alltid den svåraste, det kommer bli mycket enklare när du har lite att hålla i.

Steg 2

Storleken

Nu ska vi börja virka luftmaskor. Det är nu som dubestämmer storleken på din väska. Se nedan schema. Omdu vill göra en medium stor väska, så virkar du 25 luftmaskorför bottendelen. Höjden bestämmer du själv – du kan också göra väskan högre i kanterna om du vill längre fram.

Steg 3

Botten

I denna instruktion fångar vi upp garnet underifrån och trär igenom garnet genom loopen som sitter på virknålen. Virkmaskor kan man göra på olika sätt, men vi har valt denna teknik för den här instruktionen och plockar underifrån under hela processen.
När du har gjort kedjan med luftmaskor och är nöjd med längden, är det dags att göra fasta maskor.

För att börja med dem fasta maskorna så gör du en extra luft-maska (detta är för att nå bättre till din första fasta maska).

Trä nu virknålen in i den första luftmaskan på din första remsa som du just skapat. Fånga upp garnet på andra sidan och dra det igenom din luftmaska. Nu har du tillfälligt fått två öglor på virknålen. Sätt ihop dessa två öglor genom att haka garnet en gång till runt virknålen och dra den här gången genom båda öglorna. Du får bara en ögla runt virknålen och nu har du gjort din första fasta maska. Nu fortsätter du att göra likadant tills slutet av remsan.

Första raden är alltid den svåraste, det kommer bli mycket enklare när du har lite att hålla i. När du kommer till änden på din remsa så gör du en extraluftmaska (detta är för att du skanå bättre till andra sidan)då du nu ska fortsätta virka runt totalt 1.5 varv.

Steg 4

Sidorna

För att få sidorna att gå uppåt så virkar du ett varv där du bara trär igenom nålen igenom delen av maskorna (se bild).Virka så totalt ett varv. Du ser snabbt att väskan vill börjar vrida sig uppåt. När du gjort ett varv så fortsätt virka som vanligt (trä virknålen genom hela raden) och virka runt tills du fått den höjd på väskan som du önskar.

Steg 5

Handtaget

Sätt ut markeringar 10 maskor ifrån varandra i mitten på väs-kan. Gör likadant på andra sidan. Detta kommer att bli hålet på ditt handtag.
Virka sedan fasta maskor fram till din markering. Här kom-mer du nu att igen göra luftmaskor, på samma sätt som din första remsa.

Gör 13 luftmaskor för att sen vid nästa markering börja virkafasta maskor igen. Se nedan bilder.

Fortsätt runt och gör likadant på nästa sida. Fortsätt sen tills du kommer till din ditt första handtag igen. Se nedan bild för hur det kommer se ut efter ditt andra och tredje varv på handtaget.

Steg 6

För att avsluta, klipp garnet och lämna en 5-10 cm svans.Knyt den kvarvarande svansen i en knut runt den sista öglanför att förhindra att den rivs upp. Dra åt och dölj svansengenom att fästa den genom några närliggande öglor - eller låtden bara hänga på insidan av din väska.
Bra jobbat!

Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.