Heart Icon

Virkat med EKO Medium

Det finns ett garn som under längre tid har varit det mest köpta garnet i vår webshop: EKO Medium! Här kommer lite nya och gamla tips på vad du kan virka med det här garnet.

Arrow Icon

Denna veckan firar vi EKO Medium som redan ett halvår har varit ett favoritgarn hos våra kunder, och toppat försäljningslistan månad efter månad. Kanske inte så konstigt eftersom Medium går att använda till allt som vi har på instruktionssidan, men även till mycket mer! 

Här kommer några tips på vad du kan skapa med EKO Medium:

Runda korgar i olika storlekar

Ja, det här visste vi redan eller hur. Men faktum är att korgar ÄR väldigt praktiska och snygga att ha hemma - man kan aldrig ha för många, eller hur! Lär dig att virka korgar med våra enkla instruktioner som finns på instruktionssidan: 

Virkad rund korg

Virkad fyrkantig korg

Virkad drop-korg

Virkad korg i färgen Cacao
Virkad korg i färgen Rusty yellow
Virkad fyrkantig korg, i färgen Grafit blue
Virkad Drop-korg, i färgen Rusty yellow

Virkad laptop-fodral

Det som en del nog har testat, men säkert många inte visste är att även kan virka laptop-fodral i detta garn. Även om vi på instruktionssidan har använt EKO Mini, kan Medium ge minst lika fint resultat och med stabil struktur för fodralet. Man kan även virka en ficka för sina småsaker, sladdar etc, till framsidan.

Grundinstruktion till hur du virkad ett laptop-fodral (av valfritt garn): 

Virkad laptop-fodral

Virkad laptop-fodral i EKO Medum, färgen Dark green

Virkade löpare eller mattor

Virkade underlägg går att virka med samma instruktion som med våra kvadratiska mattor. Dessa är super enkla att göra i olika storlekar: när man virkar första kedjan bestämmer man längden för kortsidan, och sedan är det bara att fortsätta tills man är nöjd med längden! 

Instruktion till matta / löpare: 

Virkad fyrkantig matta

Större korgar i olika format

Testa att virka även större korgar med EKO Medium! Här har vi några exempel; en virkad hundkorg, tvättkorg samt en större förvaringskorg.

Alla dessa är modifikationer av korg-instruktionen, som man får använda som grund men göra botten större och väggen högre- samt eventuellt virka handtag som i vår virkad väska.

Virkad hundkorg, bild från en kund
Virkad tvättkorg, garnåtgång: 2kg svart + 500g Beige EKO medium
Virkad, stor korg. Garnåtgång: 1kg EKO Medium, Rusty yellow

Virkade blomkrukor i olika färger

Virkade krukor är ett perfekt DIY-projekt och ett sätt att ta vara på dom gamla krukorna man har liggandes hemma. Den virkade krukan kan du göra precis till den storleken du själv vill, så den matchar krukans storlek. Instruktionen hittar du här:

Virkad blomkruka

Virkad kruka i EKO Medium, färgen beige

"Trasmatta"-stilen och flerfärgat

Har du rester på EKO Medium hemma? Tveka inte att använda dom till något där du kan blanda olika färger, till exempel en väska eller laptop-fodral! Här är en som Salli precis gjorde på garnrester hon hade hemma =) 

Virkad laptop-case med garnrester

Virkad grytvante

Ny instruktion, publiceras 12/10.

Virkad grytvante, färgen Peach
Oona von Zweygbergk