Heart Icon

Makramé bärrem till yogamatta

Arrow Icon

Makramé bärrem till yogamatta

Ett enkelt projekt för dig som vill lära dig makramé och samtidigt skapa en fin och praktisk bärrem till din yogamatta!

Detta projekt passar utmärkt för dig som är nybörjare i makramé. Den fina remmen som du skapar kan du använda till att ta mattan med till gymmet eller för att hänga den på väggen. Du kan också använda remmen till annat, t.ex. till att ta med en handduk eller filt till stranden. Tack vore träringarna sätter remmen sig tight runt din yogamatta.

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Salli Skött
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

I den här instruktionen gör vi en bärrem till din yogamatta med tekniken Makramé. För att komma igång, mät upp två rep som är 12 meter långa vardera.

Ta ett av repen och vik det på mitten. Placera öglan genom träringen och dra in resten av repet i öglan som skapas, se bild. Gör sedan samma sak med det andra repet så att knutarna som bildats på ringen hamnar bredvid varandra.

Steg 2

Nu är vi redo för knutarna. Du kommer att skapa en knut som kallas square knot (kvadratisk knut) som upprepas i hela mönstret. För att göra detta, börja med det repet längst till höger och gör ett ”P” genom att lägga det ovanpå mittrepet och under repet längst till vänster. För sedan det vänstra repet under mittrepen och genom det stora hålet i ”P”. Dra ut hela repet ur ”P”. Dra åt båda ändarna. Så din första kvadratiska knut klar!
Se bilder nedan för bättre förståelse.

Steg 3

Upprepa denna sekvens men för nästa kvadratiska knut, använd det vänstra repet och gör en ”4a”, följ samma sekvens som ovan men i motsatt riktning, se bilder nedan. När du har slutfört de två första knutarna upprepar du helt enkelt dessa, alternera 4an och P, tills du når 90 cm.

Steg 4

Tips

En sak som gör det lättare att komma ihåg om man ska göra ”4a” eller ”P” nästa – det är alltid samma rep på toppen och samma rep på botten, de byter inte plats. Så håll ett öga på topprepet så vet du om du ska göra en ”4a” eller ett ”P”.

När du kommit till 90 cm kommer vi att byta repen vi knyter med till de inre repen genom att göra som nedan. Placera det inre repet på utsidan och fortsätt göra exakt samma knutar igen. Det spelar ingen roll om du börjar med en ”4a” eller ett ”P”. Nu kan du fortsätta knyta tills du når 180 cm. Om du inte gör detta byte av rep vid 90 cm kommer det att ta slut på repet för tidigt.

Steg 5

När du har nått 180 cm vill du lägga till den andra ringen.
Dra in de fyra repen i ringen. Placera de två repen i mitten av ringen som på bilden och vänster och höger rep på sidorna. Byt plats på repen längst till vänster och längst till höger genom att föra dem under alla rep åt varsitt håll. Lämna cirka 2 cm utrymme mellan din ring och de färdiga knutarna – fortsätt sedan att göra cirka fyra kvadratiska knutar underringen för att säkra ringen. Dra åt!

Steg 6

Nu har du fyra längre rep hängande kvar. Antingen kan du klippa av dem eller så har du dem som dekoration. Om du vill lägga till små knutar som en detalj så gör som nedan: Börja med att göra en ögla som på bilden. Vrid sedan änden på repet runt öglan några varv och dra åt hårt. Klipp sedan av änden (om du vill).

Steg 7

När du är klar, tryck din färdiga slinga igenom ringen så att den bildar en lös ögla på ena sidan. Det kommer att vara där ena änden av yogamattan sitter. Gör samma sak med den andra änden. Trä dit din yogamatta, filt eller handduk i varje ände – nu har du gjort din egen bärrem!

Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.