Heart Icon

Fyrkantig matta "Malin"

Arrow Icon

Fyrkantig matta "Malin"

Virka en snygg matta i EKO Medium Tube yarn och med virknål 10 mm

Du bestämmer själv hur stor du vill ha mattan. Ett tips är att virka mattan i olika färger för att få fin effekt. Mattan på bilden är gjord med tre rullar EKO Medium Tube yarn, där en färgruta är lika med en rulle garn.

Storlek på den här mattan med tre rullar garn är 130 cm x 75 cm , vilket innebär att man med en rulle får en ruta motsvarande storlek 45 x 75 cm (ca).

Garnåtgång: 1 kg räcker till 45 cm x 75 cm, beroende på hur hårt/löst du virkar.

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Lizette By
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Börja med att göra en enkel ögla runt virknålen. Ett sätt du kan göra detta på är att vira garnet runt pekfingret och långfingret och sedan dra upp garnet så att öglan låser sig när du drar åt. Lämna ca 15 cm svans.

Rad 1 - Kedjan
Justera öglans storlek runt din virknål. Nu ska vi börja att virka kedjan, använd virknålen och fånga upp garnet med den änden som kommer från garnrullen (du har tillfälligt 2 öglor på virknålen) och dra igenom så en ögla bildas (första öglan). Gör detta tills mattan har den storlek som du önskar.

Steg 2

Rad 2
Nu ska du börja följa kedjan tillbaka och virka rad 2. Hoppa över den första öglan (som håller i din virknål) och börja med att gå ner i den öglan som kommer efter. Fånga upp garnet och dra igenom (du har nu tillfälligt 2 öglor på virknålen). Fånga upp garnet med nålen igen och dra igenom båda öglorna. Upprepa detta raden ut. När du gjort detta raden ut så gör en enkel lös ögla (som du gjorde på punkt 2). Nu vänder du arbetet och fortsätter på samma sätt. Se videon hur du gör om du vill byta färg.

OBS! Om du glömmer lägga till en lös ögla innan du vänder arbetet så kommer sidan på mattan att bli ojämn. Upprepa rad två tills mattan har den storlek du önskar.

Avslutning
När du är klar så klipper du av garnet men sparar ca 15 cm. Gör en enkel knut på baksidan av mattan för att låsa fast garnet och dra änden genom några öglor på insidan.

Hoppas du är nöjd med din nya matta!

Steg 3
Steg 4
Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.