Virkat pannband

Virka ett varm och gosigt pannband i MYO Chunky Wool

Detta garn är gjort på 100% ull så pannbandet håller dig varm i vinter. Detta är även ett väldigt enkelt projekt som passar utmärkt för dig som är nybörjare och vill lära dig virkning. Förutom ullgarnet behöver du en virknål i storlek 8 mm - båda kan du köpa hos MYO, via länken nedan.

Garnåtgång: ca 70g (beroende på hur stort pannband du vill virka)

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Rebecca Pedersen
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Vi börjar med att virka en kedja. För att veta hur lång kedjan behöver vara så mäter du antal maskor efter ditt huvud. Ett tips är att hålla din kedja från nacken och upp till pannan. Gör gärna pannbandet lite tightare för det kan töjas vid användning.

Rad 1: Börja med att göra en enkel ögla runt virknålen. Ett sätt du kan göra detta på är att vira garnet runt pekfingret och långfingret och sedan dra upp garnet så att öglan låser sig när du drar åt. Lämna ca 15 cm svans. Använd virknålen och fånga upp garnet, med den änden som kommer från garnrullen, (du har tillfälligt två öglor på virknålen) och dra igenom så en ögla bildas (första öglan).

När du mätt och är nöjd med längden på din kedja, lägg till en extra ögla.

Steg 2

Rad 2:

Du ska nu virka med fasta maskor. Börja i den andra maskan från virknålen (hoppa över den fösta öglan), dyk ner med din virknål, fånga garnet och dra upp så du har två öglor om din virknål. Fånga sedan tråden igen och dra igenom båda öglorna. Du har virkat din första fasta maska. Fortsätt tills du når slutet på din kedja och avsluta ditt varv med att göra 1 ögla, vänd ditt arbete och virka nästa rad.

Du fortsätter nu på samma sätt tills du är nöjd med bredden. Du bestämmer själv bredden på ditt pannband dvs. hur många rader du vill virka.

När du nått önskad bredd avslutar du med att göra en ögla (du behöver inte klippa av garnet).

Steg 3

Virka hop pannbandet:

Nu ska vi fästa pannbandet, här kan du välja att antingen göra det tvinnat eller slätt. Jag valde att tvinna mitt utan att fästa ”twisten” mitt fram, vill du se till så att din twist är fixerad så kan du enkelt göra ett stygn efteråt för att hålla det på plats. Se videon om du är osäker på hur du twistar ditt pannband.

Om du har klippt av garnet, börja med att vika din nya trådände på mitten så du får en U-form, dyk ner i det första stygnet på kortänden av pannbandet, se till så du går igenom båda delarna. Dra upp tråden så du har en ögla. Virka en ögla till och fortsätt sedan med att virka fasta maskor längs hela kortsidan enligt anvisningarna nedan. Se videon 03:49.


Från din ögla (som du avslutade med på din sista rad), dyker ner i nästa stygn (genom båda lager) fånga garnet och dra upp så du har 2 öglor på din virknål. Fånga garnet igen och dra igenom båda öglorna och gör en fast maska. Fortsätt virka fasta maskor raden ut, avsluta med att göra en ögla, klipp tråden och dra igenom och gör en knut. Göm enkelt din trådände genom att fläta in den mellan virkstygnen med din virknål.


Klart!

Steg 4
Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.