Heart Icon

AirPodfodsfodral "Arild"

Arrow Icon

AirPodfodsfodral "Arild"

Virka ett fodral till dina airpods

Ett snabbt och kul virkprojekt att göra på lunchpausen, på bussen eller i soffan där hemma. I fyra enkla steg och lika många färger om du vill. Med denna instruktion kan du lära dig både hur du virkar små mormorsrutaor och hur du fäster dem till att bli ett AirPodsfodral. Har du garnrester liggande hemma är det här ett perfekt projekt att använda dem till. Snyggt och praktiskt, går såklart att använda till fler småsaker du behöver hålla reda på i väskan! I videon används MYO Basic wool och vikrnål 6 mm.

Garnåtgång: ca 15 g (beroende på hur hårt du virkar)

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

I denna instruktion virkar vi först dom små rutorna som vi sedan fäster ihop. Ha så kul och hoppas du gillar din nya airpods-fodral!

Rebecca Pedersen
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Steg 1

Börja med att göra en löpknut. Den gör du så här: Vira garnet om två fingrar så garnet korsar varandra, dra sedan garnet genom öglan du just gjort och dra åt, du har nu gjort en löpknut. Lämna ca 7-10 cm garnände, bättre med lite för lång än för kort, den här kommer till användning senare.

Nu ska du virka en kedja. Gör så här: Vira garnet om virknålen och dra igenom öglan, här har du den första öglan. Upprepa tills du har 4 öglor i din kedja.

Nu virkas kedjan ihop till en cirkel, fäst den första och sista öglan med en smygmaska. Gör så här: stoppa ner virknålen i den första öglan på din virknål så du har både den sista och första öglan på kedjan om virknålen. Fånga garnet och dra genom båda öglorna samtidigt, nu har du fäst med en smygmaska.

Steg 2

Steg 2

Nu ska du virka med tekniken halvstolpar. Det här varvet består av 3 halvstolpar + 1 ögla(luftmaska) / hörn.

Börja med att virka en kedja med 3 öglor, det här räknas som din första halvstolpe.

Så här gör du en halvstolpe: vira garnet om virknålen, stoppa ner virknålen och fånga garnet med virknålen och dra upp så du har 3 öglor om virknålen. Fånga garnet igen och dra igenom alla tre öglor samtidigt. Du har gjort en halvstolpe.

Virka ytterligare en till så du totalt har tre för ditt hörn. Avsluta med en ögla (luftmaska) och fortsätt med nästa hörn, alltså tre halvstolpar + 1 luftmaska. Tips: göm garnänden medans du virkar men låt en del sticka ut, den kan komma till användning senare.

Avsluta varvet med en smygmaska, du använder den 3e öglan på den första kedjan du virkade till en början. Klipp tråden och dra igenom öglan så du får en knut.

Nu kan du, om du behöver och vill, dra i garnänden och slutar mittenhålet mer.

Steg 3

Steg 3

Byt färg/garn. Det här varvet virkas också med tekniken halvstolpar. Ett hörn består av 3 halvstolpar + 1 ögla + 3 halvstolpar + 1 ögla.

Börja varvet i ett av hörnen, alltså i ett mellanrum. Jag tycker det är lättast att börja där jag inte har avslutat med en knut, men du börjar precis där du vill.

Börja så här: Vik tråden på mitten så du får en U-form, stoppa ner virknålen där du ska börja virka, fånga garnet (ditt U) och dra upp så du få en ögla, fånga garnet igen och dra igenom öglan. Tips: göm garnänden medan du virkar.

Virka ytterligare 2 öglor så du får en kedja på 3 öglor, den här kedjan räknas som din första halvstolpe.

Nu virkas det första hörnet. Virka ytterligare 2 halvstolpar, precis som föregående varv, gör sedan en ögla och virka ytterligare 3 halvstolpar i samma hörn så du får totalt 6 st. Avsluta med en ögla innan du går vidare till nästa hörn.

Dyk ner med virknålen i nästa hörn, virka 3 halvstolpar + 1 ögla + 3 halvstolpar + 1 ögla.

Fortsätt så här tills du når varvet runt. Avsluta varvet med en smygmaska, den virkas i den 3 öglan på kedjan du gjorde först, klipp tråden och dra igenom öglan så du får en knut.

Steg 4

Steg 4

Byt färg/garn. Det här varvet virkas med tekniken fasta maskor.

Börja så här: Vik tråden på mitten så du får en U-form, stoppa ner virknålen där du ska börja virka, fånga garnet (ditt U) och dra upp så du får en ögla, fånga garnet igen och dra igenom öglan. Virka ytterligare en ögla så du har 2 öglor på kedjan.

Virka nu 1 fast maska i varje stygn runt kanten. Gör så här: Stoppa ner virknålen i nästa stygn, fånga garnet och dra upp så du har 2 glor om din virknål, fånga garnet igen och dra igenom båda öglorna. Du har gjort en fast maska. Fortsätt virka en i varje ögla varvet runt. Tänk på att du även virka en fast maska i mellanrummen, alltså runt öglan i varje hörn och mellan varje hörn.

Avsluta varvet med en smygmaska, du använder den 2e öglan på den första kedjan du virkade till en början. Klipp tråden och dra igenom öglan så du får en knut.

Upprepa processen och virka ytterligare en ruta så du har två!

Steg 5

Steg 5

Du bestämmer själv om du vill byta färg eller fortsätta med samma för det här sista steget. Det här varvet virkas med tekniken smygmaskor enbart i de yttre maskbågarna på öglan.

Nu ska vi virka ihop de två rutorna. Lägg ruttna ovanpå varandra. Du börjar virka i ett av hörnen, tänk på att lämna en sida öppen. Du virkar alltså ihop 3 av 4 sidor.

Börja så här: Vik tråden på mitten så du får en U-form, i ett av hörnen, stoppa ner virknålen under de båda yttre maskbågarna på dina rutor ( se video för ytterligare beskrivning). Fånga garnet (ditt U) och dra upp så du får en ögla, fånga garnet igen och dra igenom öglan.

Stoppa ner virknålen under de nästa två yttre maskbågarna och virka en smygmaska. Tips: göm garnänden medans du virkar. Fortsätt tills du når ditt sista hörn, glöm inte att lämna en sida öppen.

När du når sista hörnet, virka ytterligare några smygmaskor längs kanten så du når mitten på sidan. Virka en kedja som blir bandet för ditt fodral, du bestämmer själv hur långt du vill ha. För referens, jag virkade 20 öglor på min kedja.

Vik kedjan på mitten, fäst med en smygmaska i stygnet sidan om. Avsluta med att virka smygmaskor raden ut, klipp tråden och dra igenom så du får en knut. Göm garnänden genom att trä tråden fram och tillbaka mellan stygnen.

Vänd ditt fodral ut och in och klipp eventuellt synliga trådar.

Kedjan kan användas som stängning genom att träs igenom mellanrummet på rutan.

Klart, bra jobbat!

Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.