Virkade presentpåsar

Virkade presentpåsar som ger det lilla extra till din present

Du kan även virka en större påse och ha ditt virk-projekt i. Vad lägger du i din påse? Du behöver EKO Nano Tube Yarn och virknål 6 mm.

Garnåtgång: ca 80 g för en liten påse och en 180 g för en större påse. Vill du virka en ännu större påse behövs (exempelvis projektpåse) mer än 180g.

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Rebecca Pedersen
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Steg 1: Börja med att göra en löpknut. Vira garnet om två fingrar så garnet korsar varandra, dra sedan garnet genom öglan du just gjort och dra åt, du har nu gjort en löpknut.  


Steg 2:  Dags att virka en kedja, du väljer själv antal öglor som blir bredden på din påse.

Stoppa in virknålen i din löpknut och dra åt garnet om virknålen. Härifrån virkar du kedjan, börja med att vira garnet om virknålen och dra igenom öglan, fortsätt virka öglor tills du når önskad längd på kedjan.

Steg 2

Steg 3: Nu ska du virka botten på din påse, det görs genom att virka fasta maskor ”runt” kedjan dvs. 3 fasta maskor i den första och sista öglan på kedjan och en fast maska i resterande öglor.

I den andra öglan från virknålen virkas den fösta fasta maskan. Stoppa ner virknålen i öglan, vira garnet om virknålen och dra upp så du har två öglor om virknålen. Vira sedan garnet om virknålen igen och dra igenom båda öglorna, du har nu gjort en fast maska. Virka ytterligare två fast maska i samma ögla så du har totalt tre fasta maskor. Fortsätt sedan virka en fast maska i varje ögla tills du når den sista öglan på kedjan. I den sista öglan virkar du tre stycken fasta maskor i samma ögla så kanten blir ”rundad”. Fortsätt med att virka en fast maska per ögla på ”andra sidan” tills du virkat varvet runt. Botten klar!

Steg 3

Steg 4: Virka höjden på påsen. Även här väljer du själv höjd, så du virkar tills du når önskad storlek på din påse.

Nu ska du virka en fast maska i varje ögla, varvet runt till du känner dig nöjd med storleken. Du behöver inte tänka på att börja eller avsluta ditt varv, men det kan vara en ide att sätta en markering där ditt varv börjar i botten för att snyggt kunna avsluta jämnt.


Steg 5: När du nått önskad höjd på din påse avslutar du sista varvet med smygmaskor. Det gör du genom att stoppa ner virknålen i öglan, dra igenom garnet så du får en ny ögla och drar den direkt igenom öglan du har om din virknål. Gör en i varje maska på ditt varv och avsluta med att att göra en ”knut”, tänk att du gör en smygmaska men klipper av garnet så du har ca 10 cm svans, dra genom garnet hela vägen genom öglan och drar åt. Göm garnänden snyggt genom att med virknålen dra den genom maskbågarna långs kanten på insidan.


Vill du tillsätta ett knytband runt din påse gör så här: Klipp en önskad längd garnbit som räcker mer än väl runt din påse. Börjar mitt fram, stoppar garnet upp och ned, som om du syr, mellan vartannat stygn. Tips! Eftersom du virkat din påse som en serpentin så är mitt tips att du mitt bak hoppar upp en rad så garnändarna möts i samma höjd mitt fram.


Klart, bra jobbat!

Steg 4
Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.