Heart Icon

Virkade handledsvärmare

Arrow Icon

Virkade handledsvärmare

Virka dessa mysiga handledsvärmare/torgvantar i vårt ullgarn Chunky wool

Instruktionen är gjord för nybörjare och går det för fort är det lätt att pausa videon. Texten är även den skriven i nybörjarvänlig text så du kan ha den som komplement till videon. Handledsvärmarna är mjuka och varma och passar både män och kvinnor. Du behöver MYO Chunky Wool och en virknål på 7 mm.

Garnåtgång: ca 150-200g beroende på hur stora handledsvärmare du virkar.

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Isabella Sääf
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Börja genom att mäta från mitten av tummen ner till handleden. Gör en löpknut/ögla och trä sedan genom virknålen. För att skapa en löpknut/ögla: Ta änden av garnet och vrid 2 varv runt fingrarna. Använd virknålen för att dra det inre garnet under det yttre så att du skapar en ögla. Trä in virknålen i öglan.

Rad 1: Nu ska vi virka en kedja bestående av ca 21 öglor. Antalet öglor beror på hur långt måttet från mitten av tummen ner till handleden är. Kedjan ska vara lika lång som måttet från mitten av tummen ner till handleden så du kan behöva lägga till eller ta bort öglor (se ”Mått nr 1”).


Rad 2:
När du har virkat en kedja som är lika lång som måttet från mitten av tummen ner till handleden, virka en extra ögla och vänd. Nu ska vi virka fasta maskor hela vägen tillbaka till andra sidan. En fast maska i varje ögla. Du virkar en fast maska genom att gå ner i den andra öglan från virknålen och hämta upp garn och dra igenom (du har två öglor på virknålen). Sedan hämtar du upp garn igen och drar igenom båda öglorna. Fortsätt tills du är på slutet av kedjan. Om du gjorde 21 öglor så ska du virka 20 fasta maskor eftersom du hoppade över en ögla i början. Från och med nu påbörjas varje ny rad i den andra öglan från virknålen, dvs hoppa alltid över den ögla som är närmast virknålen.


Rad 3:
Virka fasta maskor hela vägen till andra sidan, gör en luftmaska (ögla) och vänd projektet.

Steg 2

Rad 4: Virka en fast maska i varje ögla så att du virkar till andra sidan igen. Mät sedan från nedersta kanten på handledsvärmaren upp till öppningen på handen mellan tumme och handflata och virka fasta maskor till den punkten på handen. I mönstret virkas 15 fasta maskor och sen lämnas 5 till tummen.  Sedan dyker du ner i samma maska som du precis gjorde en fast maska i, dra upp en ögla så att du har två öglor på virknålen, fånga upp garnet och dra igenom båda öglorna. Efter
det så dyker du ner i den maskan du precis gjorde, dra upp en ögla så att du har två öglor på virknålen. Fånga upp garnet igen och dra igenom. Upprepa tills du har virkat en kedja som når halvvägs upp på pekfingret (se ”Mått nr 2”). Virka en luftmaska och vänd.

Rad 5 - 25: Virka fasta maskor hela vägen ner, virka en luftmaska och vänd projektet. Upprepa 20 gånger eller tills du har virkat så många varv att du kan vika projektet runt din hand. Notera att du måste avsluta på toppen av handvärmaren, så virka ett extra varv om du behöver.

Steg 3

Rad 26: Virka fasta maskor från toppen av handledsvärmaren ner till den rad där delen för tummen delar sig på andra sidan av projektet. I exemplet virkas 8 fasta maskor.
När du har virkat fasta maskor till den punkten, dyk ner i samma maska som du precis gjorde en fast maska i, dra upp en ögla så att du har två öglor på virknålen, fånga upp garnet och dra igenom båda öglorna. Efter det så dyker du ner i den maskan du precis gjorde, dra upp en ögla så att du har två öglor på virknålen. Fånga upp garnet igen och dra igenom. Upprepa tills du har lika många öglor som den andra delen för tummen, i vårt fall 5 stycken.

Rad 27 - 28: Gör en luftmaska, vänd projektet och virka hela vägen tillbaka till toppen av handledsvärmaren. Virka en luftmaska, vänd och virka hela vägen ner igen och sedan upp en sista gång. Nu kan du klippa av garnet, knyta en knut och fästa “svansen” genom att väva in den mellan maskorna.

Steg 4

Sy ihop handledsvärmaren

Detta steg är det enda som skiljer höger och vänster handledsvärmare åt. Du virkar alltså två likadana och syr sedan ihop dem på olika sätt för att de ska passa höger respektive vänster hand.

Vi börjar med vänster. Lägg projektet på platt med nedre delen av handledsvärmaren närmast dig och den rundade toppen av handledsvärmaren längst ifrån dig. Tummen som pekar nedåt ska vara på höger sida och tummen som pekar uppåt ska vara till vänster.

Sedan viker du den högra delen av vanten så att den ligger, kant i kant ovanpå den vänstra delen. Vik tummen som pekar nedåt, den på höger sida, så att den ligger ovanpå vanten och pekar uppåt. Vik sedan över den vänstra tummen så att den ligger kant i kant med den andra. Sy ihop projektet från nedersta kanten upp till toppen, kom ihåg att lämna tumhålet öppet. Du kan antingen göra luftmaskor längs kanten för att “sy ihop” eller använda en stor trubbig synål, tråd och sy ihop handledsvärmaren. 

Nu är dina handledsvärmare klara!

Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.