Virkad väska "Signe"

Redo för catwalken? Vårens hetaste trend är här - en busig, flerfärgad väska! 

Med den här instruktionen lär du dig att virka en väska med garnet EKO Medium 1000g samt en eller två rullar av vårt andra garn EKO Nano. Meningen är alltså att du blandar dina favoritfärger och skapar en alldeles egen design! Denna grundinstruktion hjälper dig att förstå hur du enkelt får till designen, och vill du testa någon annan kombination av garner så går det också bra. Färgerna i videon är orange, lavender och chalk pink.

Garnåtgång: ca 400-900g beroende på storlek på din väska (se steg 2)

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

‍Med den här instruktionen lär du dig att virka en väska med garnet EKO Medium 1000g samt en eller två rullar av vårt andra garn EKO Nano. Vi vill alltså att du blandar dina favoritfärger och skapar en alldeles egen design! Denna väskan ska absolut inte se perfekt ut, den ska vara ROLIG att göra! Så ingen press utan lek med färgerna och virknålen- hur du än gör så kommer väskan att bli fin. Jag har valt att låta garnändar att hänga och slänga- och handtaget är fastsatta på ett sätt jag kände för just den dagen. Gör som du vill- eller följ mig! Instruktionen hjälper dig att förstå hur du ska mäta botten och sidan, så att du under processen kan själv bestämma hur stor väska du vill göra. Du kan välja att virka en större väska för att få plats med din laptop, se exempel på storlekar i instruktionen under steg 2. Have fun! // Kreatören Salli

Salli Skött
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Kedjan

Vi börjar med att göra en löpknut som vi sedan trär virknålen genom. Ta änden av garnet och vrid 1 varv runt fingrarna. För sedan garnet in under så att du skapar en loop. →

Bilderna visar enbart ett garn- men du kommer att använda både EKO Medium och EKO Nano samtidigt. Se videon för förtydligande.

För att börja med botten så gör du en löpknut se bilden nedan.

Steg 2

Storleken

Nu ska vi börja virka luftmaskor. Det är nu som du bestämmer storleken på din väska, se nedan schema. Om du vill göra en medium stor väska, så virkar du 24 eller 25 luftmaskor för bottendelen. Höjden bestämmer du själv – du kan också göra väskan högre i kanterna om du vill längre fram.

För att göra en luftmaska så fånga upp garnet med virknålen och trä igenom loopen som är på din virknål. Upprepa detta 24 gånger om du vill ha Medium stor väskan.

Steg 3

Botten

I denna instruktion fångar vi upp garnet underifrån och trär igenom garnet genom loopen som sitter på virknålen. Fastmaskor kan man göra på olika sätt, men vi har valt denna teknik för den här instruktionen och plockar underifrån under hela processen. När du har gjort kedjan med luftmaskor och är nöjd med längden, är det dags att göra fasta maskor.

För att börja med dem fasta maskorna så gör du en extra luftmaska på änden av din botten (detta är för att nå bättre till din första fasta maska).

Trä nu virknålen in i den första luftmaskan på din första remsa som du just skapat. Fånga upp garnet på andra sidan och dra det igenom din luftmaska. Nu har du tillfälligt fått två öglor på virknålen. Sätt ihop dessa två öglor genom att haka garnet en gång till runt virknålen och dra den här gången genom båda öglorna. Du får bara en ögla runt virknålen och nu har du gjort din första fasta maska. Nu fortsätter du att göra likadant tills slutet av remsan.

Första raden är alltid den svåraste, det kommer bli mycket enklare när du har lite att hålla i. När du kommer till änden på din remsa så gör du en extra luftmaska (detta är för att du ska nå bättre till andra sidan)då du nu ska fortsätta virka runt totalt 1.5 varv.

Steg 4

Sidan

För att få sidan på väskan att gå uppåt så virkar du ett varv där du bara trär igenom nålen igenom bakre delen av maskorna (se bild). Virka så totalt ett varv. Du ser snabbt att väskan vill börjar vrida sig uppåt. När du gjort ett varv så fortsätt virka som vanligt (trä virknålen genom hela raden) och virka runt tills du fått den höjd på väskan som du önskar.

Om du vill byta färg på ett utav garnen så är det lätt - kika på videon 9:00 minuter in

Steg 5

Handtaget

Handtaget börjar du på samma sätt som du startade botten.

Vi börjar med att göra en löpknut som vi sedan trär virknålen genom. Ta änden av garnet och vrid 1 varv runt fingrarna. För sedan garnet in under så att du skapar en loop. →

Nu ska vi göra som första början- en kedja fast denna gång enbart 8 luftmaskor. För att göra luftmaska så fånga upp garnet med virknålen och trä igenom loopen som är på din virknål. Upprepa detta 8 gånger om du vill ha ett lika stort handtag som jag gjort i videon.

Nu virkar du fram och tillbaks med hjälp av fasta maskor till du gjort handtaget så långt du önskat. Vid varje ände innan du ska vända på ditt arbete, gör du en extra luftmaska- detta är viktig för att handtaget ska vara lika brett hela vägen. Se video 13.30

För att sätta fast detta handtag så kan du göra lite som du vill- men jag använde mig av smygmaskor. Använde bara ett garn då du ska igenom ganska många lager.

Se video 17.20

Steg 6

För att avsluta, klipp garnet och lämna en 5-10 cm svans. Knyt den kvarvarande svansen i en knut runt den sista öglan för att förhindra att den rivs upp. Dra åt och dölj svansen genom att fästa den genom några närliggande öglor - eller låt den bara hänga.


Bra jobbat!

Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.