Virkad väska "Linn"

Den här fina väskan passar till allt: stranden, shoppingen eller till jobbet! Storleken bestämmer du själv och väljer de färger du själv önskar. Garnet som används i videon är EKO Nano och virknålen är 6 mm (du kan även använda EKO mini och virknål 6-7 mm). Mönstret är nybörjarvänligt och passar bra om du aldrig virkat förut, vi går igenom alla steg i videon. Inspiration till väskan har vi fått från Linn @avokadoprojektet samt Monica Appelgren som gjort den fina grön-vita versionen.

Färgerna på väskan i videon är Chalk Green och Nature White.

Garnåtgång: Totalt ca 480 g, beror på hur stor du virkar din väska.

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Väskan är enkel att virka och vi kommer att börja med botten. Du bestämmer själv storleken på väskan genom att virka fler eller färre öglor på kedjan i början. Sen kan du virka den så hög som du önskar. Vi kommer att visa och förklara hur du byter färg, om du vill ha din väska flerfärgad. Måtten på väskan som virkas i videon är ca 39 x 32 cm.

Lizette By
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Steg 1 kedjan

Börja med att välja den färg du önskar längst ner på väskan. I videon så visas hur du byter färg, om du vill göra det på din väska.

Börja med att virka en kedja. Börja med att göra en ögla runt virknålen. Ett sätt du kan göra detta på är att vira garnet runt pekfingret och långfingret och sedan dra upp garnet så att öglan låser sig när du drar åt. Sedan virkar du öglor, hämta upp garn och dra igenom. Antal öglor beror lite på hur lång du önskar botten på väskan. För referens virkas 35 maskor i videon.

Steg 2

Varv 2

Nu ska vi virka varv 2 på väskan. Vi börjar med att hoppa över första maskan och går ner i andra maskan. Gå ner, hämta upp garn och dra igenom. Du har två öglor på virknålen, hämta upp garnet igen och dra igenom. Du har virkat en fast maska. Virka på samma sätt tills du är på slutet av kedjan.

När du är på slutet av kedjan så virkar du ytterligare två maskor i samma maskan som sista maskan du virkade. Nu fortsätter du virka på andra sidan kedjan, en maska i varje maska tills du är vid den sista maskan. Där virkar du två extra i samma maska.

Nu ska vi virka en maska i varja maska och du fortsätter så tills du har höjden på väskan som du önskar alternativt vill byta färg.

Steg 3

Färgbyte

När du har virkat med färg 1 så högt som du önskar och vill byta färg så stannar du på sidan av väskan. Där går du ner i sidomaskan och hämtar upp garn och drar igenom så du har två maskor på virknålen. Nu tar du den nya färgen och gör sista genomdraget med. Det blir ett fint färgbyte. Nu fortsätter du virka antingen tills du når höjden på väskan som du önskar eller tills du vill byta färg igen.

Steg 4

Handtagen

Nu är det dags för varvet med handtagen. Klipp fyra korta garnbitar och markera ut på väskan var du vill att dina handtag börjar och slutar. Fortsätt att virka fasta maskor tills du när din första markering, där virkar du din sista maska innan du börjar att virkar öglor, för referens virkas 40 öglor i videon.

När du är nöjd med antalet öglor så går du ner i maskan där din andra markering är och fortsätter virka tills du kommer till nästa markering, där virkar du andra handtaget och virkar lika många öglor som första handtaget. Gå ner i sista markeringen och fortsätt virka tills du är tillbaka vid start.

Nu virkar du en maska i varje maska  även över öglorna. Virka så många varv du önskar för att nå önskad tjocklek på handtagen.

Nu är din väska klar! Hoppas du gillar den och vi skulle bli glada om du vill dela din väska med oss genom att tagga #createwithmyo

Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.