Virkad väska "Daisy"

Virka en färgglad väska 🌷

Denna väska är anpassad till nybörjare och vi går igenom alla moment tillsammans. Den är gjord på 14 st rutor som sedan monteras till en väska. Det är bara att välja fina favoritfärger från MYO! Den här väskan har virkats i både EKO Nano Tube yarn och EKO Mini Tube yarn, och en virknål i 6 mm. Du kan själv välja om du vill använda Nano eller Mini (ifall du till exempel råkar ha en mindre bit av något utav garnen hemma så går det alltså bra att kombinera).

Färgerna till blomman: I videon används "Hot pink" och "Bright green" i EKO Mini och "Yellow" i EKO nano. Grunden är virkad i EKO nano "Nature white".

Garnåtgång: ca 680 g, varav 225g är färger och resten är i Nature white (beroende på hur hårt du virkar)

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Denna väska är en perfekt 'every-day' väska. Välj mellan massa färger eller virka väskan i en färg, den blir fin oavsett. Vi kommer att börja med att virka 14 rutor, sedan kommer vi att montera alla sidor på bottenplattan. Sedan fäster vi sidorna med varandra och sist virkas handtagen. Väskan kan variera i storlek beroende på hur hårt man virkar, väskan i videon mäter (när den ligger platt) 42 cm (bredaste högst upp) och 35 cm hög. / Kreatören Lizette

Lizette By
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Vi börjar med att virka 14 rutor. Rutorna blir ca 13 x 13 cm stora beroende på hur hårt du virkar.


Innersta ringen
Håll garnet i din vänstra hand. Snurra garnet runt dina fingrar (vänster hand) tre gånger. Använd din virknål för att gå under de två första öglorna och haka den tredje med din virknål. Hämta upp garnet igen och dra under de två fingeröglorna, kroka garnet på virknålen och dra igenom. Nu håller öglan på virknålen ihop den dubbla “inre ringen” och du kan fortsätta nedan.


Varv 1: Börja med färg 1. Virka två enkla öglor (denna kedja ersätter första stolpen). Virka sedan 11 halvstolpar i den innersta ringen. En halvstolpe virkas genom att ta garnet över virknålen och går ner med virknålen i innersta ringen, hämta upp garn och dra igenom (du har nu tre öglor på virknålen), hämta upp garn och dra igenom de alla tre öglorna. Du har nu virkat en halvstolpe.

Virka totalt 11 halvstolpar plus en kedja med tre öglor i början. Avsluta genom att gå ner i den tredje öglan från de öglor du gjorde i början. Hämta upp garn och dra igenom båda öglorna direkt. Lämna 10 cm garnände och klipp av.

Steg 2

Varv 2: Börja med att göra en ögla runt virknålen. Ett sätt du kan göra detta på är att vira garnet runt pekfingret och långfingret och sedan dra upp garnet så att öglan låser sig när du drar åt.

Gå ner i maskan mellan första och andra halvstolpen och hämta upp garnet och dra igenom båda öglorna. Nu virkar du två öglor. Nu ska du gå ner mellan samma halvstolpar igen och virka en stolpe men du ska inte göra sista genomdraget dvs. du tar garnet över virknålen och går ner med virknålen i maskan, hämta upp garn och dra igenom (du har nu 3 öglor på virknålen), hämta upp garn och dra igenom 2 (du har två öglor på virknålen). Nu gör du samma sak en gång till och du har då tre öglor på virknålen. Hämta upp garn och dra igenom alla öglor. Virka en ögla. Nu har du virkat ett "blad".

Gå ner i nästa maska och gör samma sak, men du behöver inte virka tre lösa öglor utan du virkar tre halva stolpar istället för tre öglor + två halva stolpar. Gör detta 11 gånger (glöm inte en lös ögla mellan. Avsluta genom att gå ner i tredje öglan i första kedjan, hämta garn och dra igenom. När du är klar ska du ha 12st blad.

Lämna 10 cm garnände och klipp av.

Steg 3

Varv 3 - varvet som gör rutan fyrkantig


1. Hål 1: Gör en loop runt virknålen och börja i ett ’hål’ (mellan två blad) och virka 3 öglor. Virka sedan två stolpar i samma hål. En stolpe virkas genom att ta garnet över virknålen och går ner med virknålen i innersta ringen, hämta upp garn och dra igenom (du har nu tre öglor på virknålen), hämta upp garn och dra igenom två öglor, hämta upp garn och dra igenom de sista två öglorna. Du har nu virkat en stolpe. I hål 1 har du alltså virkar 3 öglor och två stolpar.

Virka inte en ögla mellan stolparna.


2. Hål 2: Virka tre stolpar.


3. Hål 3: Nu ska du virka dubbeIstolpar. Ta garnet över virknålen två gånger (du har tre öglor) och gå ner och hämta upp garnet och dra igenom. Hämta garnet igen och dra igenom 2 öglor. Hämta garn och dra igenom två öglor och hämta garnet en sista gång och dra igenom de två sista öglorna. Gör samma sak två gånger till igen. Virka två öglor och sedan tre dubbelstolpar i samma hål. Detta är första hörnet.

Upprepa hål 1-3 totalt tre gånger till så du har fyra sidor. Avsluta genom att gå igenom första maskan på varvet, hämta garn och dra igenom allt direkt. Klipp av och fäst garnänden.

Fäst alla garnändar. Knyt den kvarvarande svansen i en knut runt den sista öglan (eller med en annan garnände) på insidan av rutan för att förhindra att den går upp. Dölj svansen genom att fästa den genom några närliggande öglor.

Steg 4

Virka ihop rutorna

Vi kommer att virka en framsida och en baksida samt två sidostycken och ett bottenstycke. Sidostycket och bottenstycket virkas ihop på samma sätt och framsida samt baksida virkas ihop på samma sätt. Vi börjar med framsidan/baksidan.

Välj fyra rutor som du vill ska vara framsida/baksida och så ska vi virka ihop dem horisontellt (se bild):

Börja med att göra en ögla på virknålen, gå ner i hörnen på högra sidan av de på båda rutorna och hämta upp garn och dra igenom. Börja i nästa maska och virka smygmaskor i de maskbågar som är närmast dig på respektive ruta. En smygmaska virkas genom att gå ner i maskan (närmast dig på respektive ruta), hämta garn och dra igenom alla öglor direkt. Se bild 1.

Fortsätt så tills de två första rutorna sitter ihop, fortsätt med de andra två rutorna så att alla fyra rutor är fästa.

Klipp av och lämna ca 10 cm garnände och fäst. Dra åt och dölj svansen genom att fästa den genom några närliggande öglor.

Virka nu ihop rutorna vertikalt på samma sätt som innan (se bild 2), men klipp inte av garnet. Börja som den blå pilen visar. När du har virkat ihop rutorna så virkar du en ögla. Sedan så fortsätter du virka ett varv runt hela stycket med fasta maskor (se svarta pilar och streck). Du går då ner under hela maskan och hämtar upp garn (du har två öglor på virknålen) och sedan hämtar du upp garn igen och drar igenom. Avsluta varvet med att gå ner i första maskan där du började på varvet och hämta garn och dra igenom direkt.

Virka en till så du har två stycken med fyra rutor på varje.

Steg 5

Nu ska vi virka två sidostycken och ett bottenstycke. Alla dessa virkas på samma sätt. Välj två rutor till varje del.

Börja vid den blå pilen. Börja med att göra en ögla på virknålen, gå ner i hörnen på högra sidan av de på båda rutorna och hämta upp garn och dra igenom. Börja i nästa maska och virka smygmaskor i de maskbågar som är närmast dig på respektive ruta. En smygmaska virkas genom att gå ner i maskan (närmast dig på respektive ruta), hämta garn och dra igenom alla öglor direkt. Fortsätt tills du har virkat ihop en sida av rutorna.

Virka sedan ett varv runt hela stycket på samma sätt som vi gjorde på framstycket/bakstycket.

Virka så du har tre stycken.

Steg 6

Montera ihop väskan

Välj bottendelen av väskan. Nu ska vi virka ihop alla delar med varandra. vi ska först virka ett varv runt botten och samtidigt fästa alla delar på botten. Så börja med att ha bottendelen med fina sidan upp. Sedan lägger du framstycket ovanför så att du fäster dem med varandra (se bild).

Börja med att göra en ögla på virknålen, gå ner i hörnen på högra sidan av de på båda rutorna (se till att ha fina sidorna utåt) och hämta upp garn och dra igenom. Börja i nästa maska och virka smygmaskor i de maskbågar som är närmast dig på respektive stycke. Fortsätt tills du har virkat ihop framsidan med botten. När du är vid hörnet så virkar du i samma hörnmaska på botten men går ner i hörnmaskan på sidostycket och fortsätter virka runt botten för att fästa första sidostycket.

Gör nu samma med bakstycket och andra sidostycket.

Nu har alla delar fästs på bottendelen och nu ska vi gå till nästa steg och fästa alla sidor med varandra.

Steg 7

Montera sidorna

Nu när alla delar sitter fast med varandra. börja i ett hörn nere vid botten och virka med samma teknik som tidigare ihopsidorna på framstycket och sidostycket. Klipp av garnet.

Gör samma med alla fyra sidor så att väskan får en form. Fäst nu alla lösa garnändar på samma sätt som tidigare. Tips är att vränga väskan ut och in och låta alla garnändar vara på insidan väskan och sedan fäster du alla.

Nästa steg är att virka handtag.

Steg 8

Hantagen

Nu är det dags för handtagen. Först ska vi virka ett varv runt toppen av väskan. Du kan själv välja om du vill virka fler än ett varv.

Börja där sidostycket möter framstycket. Gör en ögla runt virknålen och gå ner i maskan och virka en fast maska i varje maska. Gå ner i en maska, hämta upp garn och dra igenom. Du har nu två öglor på virknålen. Hämta upp garn och dra igenom båda. Virka ett varv (eller fler om du vill).

Nu är det dags för varvet med handtagen. Klipp fyra korta garnbitar och markera ut på väskan var du vill att dina handtag börjar och slutar. Virka fasta maskor tills du når din första markering, där virkar du din sista maska innan du börjar att virkar öglor, för referens virkas 40 öglor i videon.

När du är nöjd med antalet öglor så går du ner i maskan där din andra markering är och fortsätter virka tills du kommer till nästa markering, där virkar du andra handtaget och virkar lika många öglor som första handtaget. Gå ner i sista markeringen och fortsätt virka tills du är tillbaka vid start.

Nu virkar du en maska i varje maska  även över öglorna. Virka så många varv du önskar för att nå önskad tjocklek på handtagen.

Nu är din väska klar! Hoppas du gillar den och vi skulle bli glada om du vill dela din väska med oss genom att tagga #createwithmyo

Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.