Heart Icon

Virkad solrosväska "Junie"

Arrow Icon

Virkad solrosväska "Junie"

Virka en somrig väska i solrosor 🌻

Denna väska är anpassad till nybörjare och vi går igenom alla moment tillsammans. Den är gjord på 13 st solrosrutor som sedan monteras till en väska. Väskan virkas i garnet EKO Nano Tube yarn och en virknål i 6 mm. Färgerna som vi använder i videon är yellow, cacao och greige, men du kan välja din egen färgkombination bland alla 25 färger som vi har för garnet EKO Nano.

Garnåtgång: Totalt 550 g (beroende på hur hårt du virkar)

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

För er som älskar rutor kommer denna väska att passa perfekt! Välj dina färger, starka och färggranna eller mer jordnära, valet är helt ditt. Väskan kan virkas i hur många färger som du vill, vilket gör den unik. Varför inte mixa massa färger och göra den till en ännu mer av en färgklick. Väskan i videon mäter ca 35 x 35 cm (från botten till första peaken). Av det bruna garnet går det åt ca 50 g garn och av det gula garnet ca 150 g garn, resten är virkat i grundfärgen. Lycka till och dela gärna din väska :) / kreatören Lizette

Lizette By
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Vi börjar med att virka 13 rutor. Rutorna blir ca 13 x 13 cm stora beroende på hur hårt du virkar.


Innersta ringen
Håll garnet i din vänstra hand. Snurra garnet runt dina fingrar (vänster hand) tre gånger. Använd din virknål för att gå under de två första öglorna och haka den tredje med din virknål. Hämta upp garnet igen och dra under de två fingeröglorna, kroka garnet på virknålen och dra igenom. Nu håller öglan på virknålen ihop den dubbla “inre ringen” och du kan fortsätta nedan.


Varv 1: Börja med färg 1. Virka två enkla öglor (denna kedja ersätter första stolpen). Virka sedan 11 halvstolpar i den innersta ringen. En halvstolpe virkas genom att ta garnet över virknålen och går ner med virknålen i innersta ringen, hämta upp garn och dra igenom (du har nu tre öglor på virknålen), hämta upp garn och dra igenom de alla tre öglorna. Du har nu virkat en halvstolpe.

Virka totalt 11 halvstolpar plus en kedja med tre öglor i början. Avsluta genom att gå ner i den tredje öglan från de öglor du gjorde i början. Hämta upp garn och dra igenom båda öglorna direkt. Lämna 10 cm garnände och klipp av.

Steg 2

Varv 2: Börja med att göra en ögla runt virknålen. Ett sätt du kan göra detta på är att vira garnet runt pekfingret och långfingret och sedan dra upp garnet så att öglan låser sig när du drar åt.

Gå ner i maskan mellan första och andra halvstolpen och hämta upp garnet och dra igenom båda öglorna. Nu virkar du två öglor. Nu ska du gå ner mellan samma halvstolpar igen och virka en stolpe men du ska inte göra sista genomdraget dvs. du tar garnet över virknålen och går ner med virknålen i maskan, hämta upp garn och dra igenom (du har nu 3 öglor på virknålen), hämta upp garn och dra igenom 2 (du har två öglor på virknålen). Nu gör du samma sak en gång till och du har då tre öglor på virknålen. Hämta upp garn och dra igenom alla öglor. Virka en ögla. Nu har du virkat ett "blad".

Gå ner i nästa maska och gör samma sak, men du behöver inte virka tre lösa öglor utan du virkar tre halva stolpar istället för tre öglor + två halva stolpar. Gör detta 11 gånger (glöm inte en lös ögla mellan. Avsluta genom att gå ner i tredje öglan i första kedjan, hämta garn och dra igenom. När du är klar ska du ha 12st blad.

Lämna 10 cm garnände och klipp av.

Steg 3

Varv 3 - varvet som gör rutan fyrkantig


1. Hål 1: Gör en loop runt virknålen och börja i ett ’hål’ (mellan två blad) och virka 3 öglor. Virka sedan två stolpar i samma hål. En stolpe virkas genom att ta garnet över virknålen och går ner med virknålen i innersta ringen, hämta upp garn och dra igenom (du har nu tre öglor på virknålen), hämta upp garn och dra igenom två öglor, hämta upp garn och dra igenom de sista två öglorna. Du har nu virkat en stolpe. I hål 1 har du alltså virkar 3 öglor och två stolpar.

Virka inte en ögla mellan stolparna.


2. Hål 2: Virka tre stolpar.


3. Hål 3: Nu ska du virka dubbeIstolpar. Ta garnet över virknålen två gånger (du har tre öglor) och gå ner och hämta upp garnet och dra igenom. Hämta garnet igen och dra igenom 2 öglor. Hämta garn och dra igenom två öglor och hämta garnet en sista gång och dra igenom de två sista öglorna. Gör samma sak två gånger till igen. Virka två öglor och sedan tre dubbelstolpar i samma hål. Detta är första hörnet.

Upprepa hål 1-3 totalt tre gånger till så du har fyra sidor. Avsluta genom att gå igenom första maskan på varvet, hämta garn och dra igenom allt direkt. Klipp av och fäst garnänden.

Fäst alla garnändar. Knyt den kvarvarande svansen i en knut runt den sista öglan (eller med en annan garnände) på insidan av rutan för att förhindra att den går upp. Dölj svansen genom att fästa den genom några närliggande öglor.

Steg 4

Virka ihop rutorna

Börja med att virka ihop rutorna, se bild 1 för hur alla ska monteras. Här kan det vara svårt att se i videon och därför lättare att kolla på bilderna här i textsektionen.

Se vild 1 hur alla ska ligga och monteras, det är tre rutor som kommer att vikas sedan, se steg 8 bild 7.

Börja montering såsom bild 2

Börja med att göra en ögla på virknålen, gå ner i ett hål på sidan av de på båda rutorna och hämta upp garn och dra igenom. Börja i nästa maska och virka smygmaskor i de maskbågar som är närmast dig på respektive ruta. En smygmaska virkas genom att gå ner i maskan, hämta garn och dra igenom alla öglor direkt. När du är klar så gör du en ögla.

Klipp av och lämna ca 10 cm garnände och fäst. Dra åt och dölj svansen genom att fästa den genom några närliggande öglor.

Steg 5

Montering steg 3

Fortsätt nu på samma sätt (och med samma teknik) som du nyss använt.

Steg 6

Montering steg 4-5

Nu kommer två steg där vi ska virka ihop flera rutor samtidigt. Dessa är uppdelade i de två nedan bilder så kolla hur du monterar i de olika bilderna

Steg 7

Montering steg 6

Sista delen av montering av alla rutor är steg 6, kolla bilden hur du monterar.

Steg 8

Sista delen av montering av väskan

Nu ska vi vika väskan och virka ihop sidorna på väskan.

Steg 9

Hantagen

Nu är det dags för handtagen. Först ska vi virka ett varv runt toppen av väskan. Du kan själv välja om du vill virka fler än ett varv.

Börja i en "dal" och virka en fast maska i varje maska. Gå ner i ett hål, hämta upp garn och dra igenom. Du har nu två öglor på virknålen. Hämta upp garn och dra igenom båda. När du når "peaken" så virkar du tre maskor i topp-maskan. När du nåt en dal så hoppar du över en maska (eller ett hål), kolla i videon om du är osäker. Fortsätt tills du är tillbaka.

Nu är det dags för varvet med handtagen. Virka nu tills du är uppe på första peaken. Där virkar du öglor, för referens virkas 42 öglor i videon. När du är nöjd med antalet öglor så går du ner på topp-maskan på andra peaken och fortsätter virka tills du kommer till nästa peak, där virkar du andra handtaget och virkar lika många öglor som första handtaget. Gå ner i sista peaken och fortsätt virka tills du är tillbaka vid start.

Nu virkar du en maska i varje maska  även över öglorna. Virka så många varv du önskar för att nå önskad tjocklek.

Nu är din väska klar! Hoppas du gillar den och vi skulle bli glada om du vill dela din väska med oss genom att tagga #createwithmyo

Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.