Heart Icon

Virkad nätväska 2 "Elle"

Arrow Icon

Virkad nätväska 2 "Elle"

Virka den fina nätväskan "Elle" till stranden eller shoppingturen

I den här instruktionen kommer vi virka en nätpåse i stolpar, den är perfekt för stranden eller shopping. Det är "nät"-varianten av sommarväskan, perfekt att ha en av varje! Garnet som behövs är Braided Rope 3 mm och virknål storlek 8 mm. 

Garnåtgång: 480g (beroende på hur hårt/löst du virkar)

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Lizette By
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Kom igång – innersta ringen

Håll garnet i din vänstra hand. Snurra garnet runt dina fingrar (vänster hand) tre gånger. Använd din virknål för att gå under de två första öglorna och haka den tredje med din virknål. Hämta upp garnet igen och dra under de två fingeröglorna, kroka garnet på virknålen och dra igenom. Nu håller öglan på virknålen ihop den “inre ringen” och vi kan börja på varv 1.

Steg 2

Botten - Första varvet 

Nu ska vi börja virka första varvet med stolpar. Börja med att göra tre enkla öglor (räknas som första stolpen). Nu ska vi börja göra stolpar. Ta garnet över virknålen och går ner med virknålen i ringen du nyss gjort, hämta upp garn och dra igenom (du har nu tre öglor på virknålen), hämta upp garn och dra igenom två öglor (du har två öglor kvar på virknålen), hämta upp garnet en sista gång och dra igenom de sista två öglorna. Du har nu virkat en stolpe.

Virka ytterligare 10 stycken. Du ska ha 11 stycken stolpar plus kedjan av tre öglor (som du gjorde i början). Nu ska vi avsluta varv 1 genom att föra virknålen ner i den tredje öglan du gjorde i början och dra igenom garnet genom båda öglorna direkt. Nu är varv 1 klart!

Steg 3

Varv 2 

Nu ska påsen växa i storlek och därför börjar vi lägga till extra maskor. Du börjar varv 2 genom att virka fyra lösa öglor. Virka en stolpe och sen en lös ögla i varje maska. Fortsätt tills du är tillbaka där du började. Du har nu virkat totalt 12 stolpar plus en lös ögla mellan alla stolpar. Avsluta varvet på samma sätt som du avslutade förra varvet.

Steg 4

Varv 3

Du börjar varv 3 precis som förra varvet genom att virka fyra lösa öglor. Virka en stolpe och en lös ögla i varje maska (även i de lösa öglorna mellan stolparna på f.g varv). Fortsätt tills du är tillbaka där du började. Du har nu virkat totalt 24 stolpar plus en lös ögla mellan alla stolpar. Avsluta varvet på samma sätt som du avslutade förra varvet.

Steg 5

Varv 4

Virka fyra lösa öglor. Nu ska vi endast virka i varannan maska från f.g varv, du virkar alltså endast i de maskorna som är över en stolpe från f.g. varv (kolla videon om du är osäker). Virka en stolpe och en ögla i nästa 5 ’stolp’-maskor (dvs du hoppar över alla lösa öglor från f.g. varv och virkar inget i dem). I 6e ’stolp’-maskan virkar du en stolpe, en lös ögla, en stolpe och en lös ögla i samma maska.

Fortsätt med samma sekvens tills du är tillbaka där du började. Virka en extra stolpe och lös ögla i första maskan så den, tillsammans med de öglor du virkade i början, blir dubbla stolpar i samma maska. Du har nu virkat totalt 28 stolpar plus en lös ögla mellan alla stolpar. Avsluta varvet på samma sätt som du avslutade förra varvet.

Steg 6

Varv 5

Virka fyra lösa öglor. Även detta varv ska vi virka i varannan maska från f.g varv. Virka en stolpe och en ögla i nästa 6 ’stolp’-maskor. I 7e ’stolp’-maskan virkar du en stolpe, en lös ögla, en stolpe och en lös ögla i samma maska.

Fortsätt med samma sekvens tills du är tillbaka där du började. Virka en extra stolpe och lös ögla i första maskan så den, tillsammans med de öglor du virkade i början, blir dubbla stolpar i samma maska. Du har nu virkat totalt 32 stolpar plus en lös ögla mellan alla stolpar. Avsluta varvet på samma sätt som förra varvet.

Steg 7

Sidan - Varv 6 och fram

Virka fyra lösa öglor. Precis som senaste varvet, virka endast i de maskor som var stolpar i f.g varv (alla lösa öglor från f.g. varv lämnas ovirkade). Virka en stolpe och en lös ögla i varje maska. Från nu ska du ha samma antal stolpar som varv 5 och en lös ögla mellan alla stolpar. Så det är 64 maskor (32 stolpar + 32 lösa öglor mellan).

Virka tills du är nöjd med höjden på din nätväska och när du är nöjd så går du till handtagen.

Steg 8

Handtag

På sista varvet virkar vi handtag. Virka 7 enkla maskor, virka sedan 28 lösa öglor (vill du ha längre axelband ökar du antalet lösa öglor). Hoppa över 17 maskor på påsen och gå ner i maskan efter och virka 15 maskor. Virka 28 lösa öglor igen som bildar andra handtaget. Hoppa över 17 maskor och gå ner i maskan efter och virka 8 maskor tills du är tillbaka vid start.

Testa väskan om du är nöjd med axelbanden innan du går vidare med avslutning. 

Steg 9

Avslutning

Avsluta genom att klippa av garnet och lämna en 5-10 cm svans. Knyt den kvarvarande svansen i en knut runt den sista öglan för att förhindra att den går upp. Dra åt och dölj svansen genom att fästa den genom några närliggande öglor. Gör samma med änden från den innersta ringen också.

Nu är din nätväska klar, hoppas du är nöjd :)

Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.