Heart Icon

Virkad nätväska "Alice"

Arrow Icon

Virkad nätväska "Alice"

Virka en härlig och praktiskt väska av EKO Braided rope 3 mm

Denna väska "Alice" går snabbt att virka och är ett perfekt projekt även för nybörjare. I den här instruktionen virkar vi en påse/väska med stolpar. Väskan är lagom stor och går att använda till mycket exempelvis på stranden, shopping eller för alla dina virkprojekt. Garnet vi har virkat den här väskan med är MYO's EKO Braided rope 3 mm och storlek vi har använt på virknålen är 8 mm. Du kan dock även använda mindre virknål om du har en (storlek 6 eller 7), men då kommer resultatet bli något tightare.

Garnåtgång: Ca 580g

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Lizette By
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

I den här instruktionen kommer vi virka en påse/väska med stolpar. Väskan är perfekt för stranden, shopping eller för alla dina virkprojekt. Garnet vi har virkat den här väskan med är MYO's EKO Braided rope 3 mm och storlek vi har använt på virknålen är 8 mm. Du kan dock även använda mindre virknål om du har en (storlek 6 eller 7), men då kommer resultatet bli något tightare.

Steg 2

Kom igång – innersta ringen

Håll garnet i din vänstra hand. Snurra garnet runt dina fingrar (vänster hand) tre gånger. Använd din virknål för att gå under de två första öglorna och haka den tredje med din virknål. Hämta upp garnet igen och dra under de två fingeröglorna, kroka garnet på virknålen och dra igenom. Nu håller öglan på virknålen ihop den “inre ringen” och vi kan börja på varv 1.

Steg 3

Första varvet 

Nu ska vi börja virka första varvet med stolpar. Börja med att göra tre enkla öglor (räknas som första stolpen). 

Nu ska vi börja göra stolpar. Ta garnet över virknålen och går ner med virknålen i ringen du nyss gjort, hämta upp garn och dra igenom (du har nu tre öglor på virknålen, hämta upp garn och dra igenom två öglor (du har två öglor kvar på virknålen), hämta upp garnet en sista gång och dra igenom de sista två öglorna. Du har nu virkat en stolpe.

Virka ytterligare 10 stycken. Du ska ha 11 stycken stolpar plus kedjan av tre öglor (som du gjorde i början). Nu ska vi avsluta varv 1 genom att föra virknålen ner i den översta av de tre öglorna (som du gjorde i början) och dra igenom garnet genom båda öglorna direkt. Nu är varv 1 klart!

Steg 4

Varv 2 

Nu ska påsen växa i storlek och därför börjar vi lägga till extra maskor. Du börjar varv 2 precis som varv 1 genom att virka tre lösa öglor. Virka två stolpar i varje maska. Fortsätt tills du är tillbaka där du började. I sista maskan virkar du en stolpe ( så det totalt blir två stolpar i samma maska - tre öglor plus en stolpe). Du har nu virkat totalt 24 stolpar. Avsluta varvet på samma sätt som du avslutade varv 1.

Steg 5

Följande varv

Varv 3: 3 lösa öglor, gör två stolpar i varannan maska (mellan dessa gör du en stolpe som vanligt). Avsluta med att gå ner i tredje öglan (som du gjorde i början) och hämta garn och dra igenom direkt. Totalt 36 stolpar på varvet.

Varv 4: 3 lösa öglor, gör två stolpar i var 3:e maska. Avsluta med att gå ner i tredje öglan (som du gjorde i början) och hämta garn och dra igenom direkt. Totalt 48 stolpar.

Varv 5: 3 lösa öglor, gör två stolpe i var 8:e maska. Avsluta med att gå ner i tredje öglan (som du gjorde i början) och hämta garn och dra igenom direkt. Totalt 54 stolpar.

Varv 6 och framåt: 3 lösa öglor, virka en stolpe i varje stolpar. Fortsätt tills du har höjden på påsen som du önskar. Påsen i videon har 10 varv med en stolpe i varje stolpe.

Steg 6

Handtag

På sista varvet virkar vi handtagen. Virka 6 enkla maskor, virka sedan 28 lösa öglor (vill du ha längre axelband ökar du antal lösa öglor). Hoppa över 25 maskor på påsen och gå ner i den 16e maskan och virka 12 maskor. Virka igen 28 lösa öglor. Hoppa över 25 maskor på påsen och gå ner i 16e maskan. Virka 6 maskor. Testa väskan om du är nöjd med axelbanden innan du går vidare.

Steg 7

Avslutning


Avsluta genom att klippa av garnet och lämna en 5-10 cm svans. Knyt den kvarvarande svansen i en knut runt den sista öglan för att förhindra att den går upp. Dra åt och dölj svansen genom att fästa den genom några närliggande öglor.

Nu är din väska klar! :) 

Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.