Virkad Make-Up bag

Virka en necessär som är perfekt att ha med i väskan

I denna instruktion kommer vi att virka en necessär i vårt garn EKO Nano. I videon visas även hur vi fäster en dragkedja. Till denna instruktion behöver du EKO Nano Tube yarn, virknål 6 mm, blixtlås på 20 cm samt stor synål. Måttet på necessären är ca 20 cm, men kan variera beroende på om du väljer att göra den större och hur hårt / löst du virkar.

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Isabella Sääf
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Start

Vi börjar med att göra en löpknut/ögla som vi sedan trär virknålen genom. För att skapa en löpknut/ögla: Ta änden av garnet och vrid 2 varv runt fingrarna. Använd virknålen för att dra det inre garnet under det yttre så att du skapar en ögla. Trä in virknålen i öglan.

Kedjan: Nu ska vi virka en kedja bestående av 30 öglor/luftmaskor (om du vill göra en större necessär så virkar du fler luftmaskor).

Varv 1: När du har gjort kedjan med luftmaskor och är nöjd med längden, är det dags att virka fasta maskor. Trä virknålen in i den andra luftmaskan från din virknål. Fånga upp garnet på andra sidan och dra det igenom din luftmaska. Nu har du tillfälligt fått två öglor på virknålen. Sätt ihop dessa två öglor genom att haka garnet en gång till runt virknålen och dra den här gången genom båda öglorna. Du får bara en ögla runt virknålen och nu har du gjort din första fasta maska.

Nu fortsätter du att göra likadant tills slutet av kedjan. När du kommer till änden på din kedja så gör du två extra fasta maskor i den sista luftmaskan (totalt tre stycken i samma maska). Nu fortsätter du virka fasta maskor även på andra sidan. När du virkat hela vägen längs sidan avslutar du varvet genom att göra en smygmaska i den första maskan.  

Steg 2

Varv 2: Nu påbörjar vi nästa varv genom att virka en fast maska i varje maska, hela vägen runt ända tills vi kommit tillbaka till första maskan på varvet. I den första maskan gör vi en smygmaska. Så här ska vi sedan fortsätta tills vi är nöjda med höjden på necessären. I instruktionen virkas 14 varv.  

När du är nöjd med höjden på din necessär så är det dags att fästa dragkedjan. Vi börjar med att mäta dragkedjan och necessären mot varandra för att se så att de är lika långa. Därefter ska vi sy langettstygn längs kanterna på dragkedjan, se video hur du syr dessa stygn. Du syr lika många öglor som antalet maskor på necessären.

Varje maska ska paras ihop med en ögla.

Steg 3

Dragkedjan

Nu ska vi virka ihop dragkedjan med necessären, detta gör vi enklast genom att lägga dem kant i kant och sedan föra in virknålen i nästa maska och sedan även i öglan på necessären. Nu har vi tillfälligt två öglor på virknålen. Sätt ihop dessa två öglor genom att haka garnet en gång till runt virknålen och dra den här gången genom båda öglorna. Fortsätt såhär hela vägen runt. 

För att avsluta, klipp garnet och lämna en 5-10 cm svans. Knyt den kvarvarande svansen i en knut runt den sista öglan för att förhindra att den rivs upp. Dra åt och dölj svansen genom att fästa den genom några närliggande öglor eller låt den bara hänga på insidan av din necessär.


Bra jobbat! 

Steg 4
Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.