Virkad laptop-fodral

Skydda din laptop utan att belasta miljön - virka ditt eget laptop-fodral av återvunnet bomullsgarn

MYO Laptop-fodral är rolig att göra, slitstark och ger bra skydd till din dator. Detta fodral är det perfekta steget framåt när du lär dig att virka och tillräckligt enkelt för att du ska få mersmak och vilja lära dig mer. Instruktionen visar hur du mäter storleken på fodralet och kan göra den till rätt storlek för din dator. Mönstret passar till storlek 12'-15' (storleken anpassas till datorns storlek) och till de flesta märken såsom MacBook, HP, Chrome & Asus.

Garnåtgång: 330 g för en mindre dator (exemplevis Mac 13' men för en större/tjockare dator behöver du lite mer).

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Oona von Zweygbergk
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Kom igång

Börja med att göra en enkel dragknot runt din virknål. Ett sätt att göra detta är att lägga garnet 1,5 varv runt dina fingrar och sedan dra “svansen” igenom från baksidan, så att öglan låser sig när du drar åt. Lämna 5-10 cm svans.

Steg 2

Kedjan

Fortsätt med att justera öglans storlek runt din virknål. Använd virknålen och ta igenom garnet (den delen som kommer från nystan) och gör en kedja som är lika lång som den korta sidan av din laptop.

Steg 3

Rad 2

När du är nöjd med kedjans längd är det dags att börja följa den tillbaka. Hoppa över öglan som håller i din virknål och gå igenom den som kommer efter. Ta igenom garnet så att du tillfälligt får två öglor på din virknål, sedan kombinera dessa två genom att ta garnet en gång till genom de båda öglorna. Nu har du gjort din första virkmaska. Fortsätt så här tills du kommer till slutet på kedjan.

När du har virkat en hel rad, lägg till en extra ögla (bara ta igenom garnet) innan du vänder runt ditt arbete och fortsätter med tredje raden. Var uppmärksam här - om du glömmer att lägga till en ögla kommer ditt arbete att bli ojämn på sidorna.

Steg 4

Rad 3 & fortsättning

Igen, hoppa över den första öglan som håller din virknål. Titta på ditt arbete uppifrån - du ser att öglorna formar två “linjer”. Här har du två alternativ för mönster, du kan testa vilken du tycker mest om: 

Alternativ 1: Randig struktur (fodralet blir något mer flexibel och luftig): 

Gå under den bakre raden, alltså bara linjen bakom med din virknål. Precis som med förra raden, ta igenom garnet så att du tillfälligt får två öglor på din virknål, sedan ta garnet en gång till genom de båda öglorna.

Alternativ 2: Fast struktur (du virkar vanliga fasta maskor, fodralet blir något tyngre men fastare): 

Istället för att gå under bakre raden, går du under hela raden och virkar maskan på samma sätt som ovan.

Nu fortsätter du såhär hela resten av arbetet, tills du är nöjd med storleken av ditt fodral. OBS! Glöm ej att lägga till en fri ögla på slutet av varje rad, innan du vänder och fortsätter till nästa rad. Fortsätt så här tills längden du har gjort, när du viker den dubbelt, täcker din dator på båda sidorna. I nästa steg kommer du att sätta ihop sidorna.

Steg 5

Kom ihåg

  • Kom ihåg att lägga till en extra ögla på slutet av varje rad!
  • Håll koll på sidan av ditt arbete, så den håller sig rak. Du kan också räkna antalet maskor för att se till att
    du har samma antal hela tiden. Om sidan blir ojämn, är det troligt att du antingen glömmer bort att lägga till en fri ögla eller fortsätter för långt på slutet av raden.
  • Om storleken inte känns bra, tveka inte att börja om. Tyvärr kan du inte ändra på storleken senare.

Steg 6

Hur man sätter ihop sidorna

Vik ihop längden du har virkat. Se till att “ränderna” också blir rätt, innan du börjar med att sätta ihop sidorna. Från de hörnet du är på nu, ta virknålen igenom den närmaste öglan du har på motsatt sida och virka ihop dessa två. Gå vidare till nästa och fortsätt tills du har gjort hela sidan.

Steg 7

Avslutning

När du är klar med sidorna, klipp garnet och lämna ca 5-10 cm svans. Gör en enkel knut för att låsa fast garnet och dra den genom några öglor på insidan för att gömma den. Om du har kvar mycket garn kan du också virka ett varv runt öppningen, och sedan avsluta garnet.

Steg 8

Grattis - nu är du klar med ditt Laptop Case! :) 

Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.