Virkad bricka "Barbro"

Duka fram fikat med din alldeles egna virkade bricka ”Barbro”.

Med en träbotten får brickan både stabilitet och sparar tid, vilket gör att ditt projekt blir klar fort. Brickan kan virkas precis i vilken storlek du vill, i videon använder vi oss av MYOs största runda träbotten (med 30cm diameter), men du kan lika gärna virka en liten runda eller kvadratisk. Följ enkelt stegen i instruktionen.

Garnåtgång: ca 300 g (beroende på hur stor och hög bricka du vill virka samt hur hårt du virkar)

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Den här brickan är super enkel att göra! Med en träbotten får brickan både stabilitet och sparar tid, vilket gör att ditt projekt blir klar fort. Vi börjar med att dra garnet genom hålen, och sedan fortsätter virka runt. Hålen är 8mm stora, därför kan det vara bra att ha en mindre virknål till hands när du gör den första rundan - sen kan du fortsätta virka med virknål storlek 8 mm.

Rebecca Pedersen
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Varv 1 - Träbotten

Tips: För att virka runt träbotten använder jag en mindre virknål än vad vi kommer virka med senare för att få plats med både garn och våriknål i hålen. Jag använder en 6 mm (senare virkar vi med 8 mm).

Virkteknik: Fasta maskor

Vik garnet på mitten, ca 10 cm från änden på varvet, så du får en U-form. Stoppa din virknål i hålet där du vill börja ditt varv, fånga garnet och dra igenom så du har en ögla på ovansidan av träbotten. Håll fast båda garnändarna och virka två öglor för att börja.

Gör så här: Vira garnet om virknålen (den långa du kommer virka med) och dra igenom öglan. Upprepa en gång till så du har en kedja på två öglor högt. Kedjan räknas som ditt första stygn.

Nu ska du virka fasta maskor, en i varje hål hela vägen runt.

Gör så här: Stoppa ner virknålen i nästa hål, virka garnet om virknålen och dra upp, vira garnet om virknålen igen och dra igenom båda öglorna. Du har gjort en fastmaska. Upprepa hela vägen runt tills du kommer till den första kedjan.

När du kommer till kedjan du virkade allra först, avsluta med en smygmaska i den andra öglan på kedjan.

Så här gör du: Stoppa in virknålen i den andra öglan, vira garnet om virknålen och dra igenom båda öglorna på en gång. Det här är en smygmaska.

Steg 2

Varv 2 -3

Byt till virknål 8 mm

Virkteknik: Fasta maskor

Börjar varvet med att göra en kedja på två öglor högt. Det här räknas som ditt första stygn. Precis som föregående varv, virka en fast maska i varje stygn hela varvet runt.

Avsluta på samma sätt med en smygmaska i den andra öglan på kedjan du virkade allra först.

Steg 3

Varv 4

Virkteknik: Fasta maskor

Du behöver 4 nålar för att markera vart handtagen ska placeras.

Börja med att mäta ut vart du vill ha dina handtag. För referens gjorde jag mina 8 maskor breda. Så placera 2 nålar för varje handtag så du vet vart de börjar och slutar.

Som föregående varv, börjar varvet med att göra en kedja på två öglor högt. Det här räknas som ditt första stygn. Virka fasta maskor tills du når din första markering för ditt handtag.

När du når din markering där ditt handtag ska börja, virkar du därefter en kedja. Kedjan ska ha lika många öglor som du avsatt för handtagets bredd. Alltså: är dina markeringar 8 maskor breda, virkar du en kedja på 8 öglor.

Fäst kedjan där du placerat din andra markering där handtaget slutar, fäst med en fast maska. Fortsätta virka fasta maskor tills du når dina nästa markeringar för det andra handtaget, upprepa samma process och fortsätt därefter virka fasta maskor varvet runt.

Avsluta på samma sätt med en smygmaska i den andra öglan på kedjan du virkade allra först.

Steg 4

Varv 5

Virkteknik: Fasta maskor

Det här är det sista varvet. Som föregående varv, börjar varvet med att göra en kedja på två öglor högt. Det här räknas som ditt första stygn. Du virkar fasta maskor hela varvet runt. När du kommer till dina handtag (kedjorna du gjort) virkar du fasta maskor runt kedjan.

Avsluta på samma sätt med en smygmaska i den andra öglan på kedjan du virkade allra först. Klipp garnet, dra igenom öglan så du får en knut och göm genom att dra garnänden fram och tillbaka mellan stygnen och gärna ner en rad på insidan av din bricka.

Klart, bra jobbat!  

Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.