Heart Icon

Virkad axelväska "Sia"

Arrow Icon

Virkad axelväska "Sia"

Virka en liten axelväska - snabb att göra & supersnygg

Denna virkade väskan "Sia" görs av EKO Braided rope 5 mm och virknål 8 mm. Den är både snygg och väldigt enkel att göra! Ta med väskan på stan eller vart du än behöver ha med dig småsaker, såsom telefon och plånbok. Denna väska passar till allt! Färgen som används i videon är chalk green.

Garnåtgång: Ca 300 g

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Lizette By
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Vi kommer virka en liten väska som passar bra nu när våren och sommaren kommer. Väskan virkas i Braided Rope 5 mm och med virknål 8 mm. Varje steg är kopplad till sekunderna i videon, som skrivs bredvid rubriken så det blir lättare att följa.

Startöglan - 0:57

Börja med att göra en enkel ögla runt virknålen. Ett sätt du kan göra detta på är att vira garnet runt pekfingret och långfingret och sedan dra upp garnet så att öglan låser sig när du drar åt. Lämna ca 15cm svans. 

Steg 2

Kedjan - 1:38

Justera öglans storlek runt din virknål. Nu ska vi börja att virka kedjan, använd virknålen och fånga upp garnet med den änden som kommer från garnrullen (du har tillfälligt 2 öglor på virknålen) och dra igenom så en ögla bildas (första öglan). Gör detta tills du har virkat 11 enkla öglor.

Steg 3

Varv 2 - 3:10

Nu ska du börja följa kedjan tillbaka och virka rad 2. Hoppa över den första öglan och börja med att gå ner i den öglan som kommer efter. Fånga upp garnet och dra igenom (du har nu tillfälligt 2 öglor på virknålen). Fånga upp garnet med nålen igen och dra igenom båda öglorna. Upprepa 9 gånger. Virka sedan 3 maskor i samma maska (som är maskan på toppen). Nu virkar du på andra sidan av kedjan, virka 8 maskor och sedan virka två stycken maskor i samma maska (i sista maskan). Totalt har du 22 maskor på detta varv.


Steg 4

Sidan på väskan - 8.34

Virka nu enkla maskor i varje maska tills väskan är så hög som du önskar. När du är nöjd så stannar på sidan av väskan för att virka axelremmen.

Det är viktigt att axelremmen börjar virkas när du är på sidan av väskan. Den virkas av lösa öglor och du virkar så många lösa öglor som du behöver för att få axelremmen så lång som du önskar. Tänk på att axelremmen töjer sig lite efter användning. För referens så virkas 62 st lösa öglor i videon. När du har remmen i önskad längd så avslutar du genom att virka en maska på andra sidan av väskan. Virka sedan en extra maska på sidan så att axelremmen fästs ordentligt. Fortsätt sedan till nästa punkt.

Steg 5

Avslutning - 12.50

Avsluta genom att klippa av garnet och lämna en 5-10 cm svans. Knyt den kvarvarande svansen i en knut runt den sista öglan för att förhindra att den går upp. Dra åt och dölj svansen genom att fästa den genom några närliggande öglor. Gör samma på svansen som lämnades från starten (om du inte redan virkat in den så den är gömd). 

Nu är din axelväska klar :)

Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.