Väska "Alexandra"

Virka den tvåfärgade väskan "Alexandra", som du enkelt kan virka i just dina favoritfärger

Väskan virkas med två valfria färger i EKO Mini tillsammans med virknål 10 mm. Så välj dina favoritfärger och få din väska unik!

Garnåtgång: 2 rullar EKO Mini 1000g, mängden beror på hur stor väska du virkar.

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Den här väskan virkar vi med två garner som vi använder samtidigt. Föreställ dig att de två garnerna du använder fungerar som en genom hela mönstret. I varje maska kommer du att ha med dig två garntrådar istället för en, de kommer hela tiden att följas åt genom maskorna. ‍

Alexandra Öhrlund
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Steg 1 - startöglan
Börja med att göra en enkel ögla runt virknålen. Ett sätt du kan göra detta på är att vira garnet runt pekfingret och långfingret och sedan dra upp garnet så att öglan låser sig när du drar åt. Lämna ca 15 cm svans. 

Steg 2

Steg 2 - kedjan

Justera öglans storlek runt din virknål. Nu ska vi börja att virka kedjan, använd virknålen och fånga upp garnet med den änden som kommer från garnrullen (du har tillfälligt två öglor på virknålen) och dra igenom så en ögla bildas (första öglan). Gör detta tills du har virkat 30 lösa öglor.

Steg 3 - varv 2

Nu ska du börja följa kedjan tillbaka och virka varv 2. Hoppa över den första öglan och börja med att gå ner i den öglan som kommer efter. Fånga upp garnet och dra igenom (du har nu tillfälligt två öglor på virknålen). Fånga upp garnet med nålen igen och dra igenom båda öglorna. Upprepa 28 gånger. Virka sedan tre maskor i samma maska (som är maskan på toppen). Nu virkar du på andra sidan av kedjan, virka 27 maskor och sedan virka två stycken maskor i samma maska (i sista maskan).

Steg 3

Steg 4 - sidan på väskan

Virka nu enkla maskor i varje maska tills väskan är så hög som du önskar. När du är nöjd så stannar på sidan av väskan för att virka axelremmen. Det är viktigt att axelremmen börjar virkas när du är på sidan av väskan. Den virkas av lösa öglor och du virkar så många lösa öglor som du behöver för att få axelremmen så lång som du önskar. I videon så virkas 60 lösa öglor. Axelremmen fästs på andra sidan väskan genom att du virkar 2 maskor, innan du vänder och virkar tillbaka längs med axelremmen för att förstärka den. Innan du virkar fast remmen på andra sidan så kolla så att remmen inte är snurrad. Fäst sedan genom att virka två maskor när du är tillbaka på den sida där du började virka axelremmen.


Steg 5 - avslutning

Avsluta genom att klippa av garnet och lämna en 5-10 cm svans. Dra svansen igenom den sista maskan, och fäst genom att föra svansen under ett par maskor på väskans insida innan du knyter en knut.

Du har nu en ny väska, hoppas du gillar den! :)

Steg 4
Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.