Sittunderlag "Stina"

Virka ett riktigt fluffigt och mjukt sittunderlag

Med Chunky Wool får du fördelen av att hålla dig varm i svala temperaturer. Den mjuka ullen ger komfort och som passar lika fint att använda inomhus på köksstolarna som att packa med på vandringen ut i skog och snö. Instruktionen är nybörjarvänlig och du behöver endast två nystan MYO Chunky Wool och virknål 10 mm.

Garnåtgång: 200 g

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Rebecca Pedersen
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Varv 1

Börja med att göra en löpknut. Den gör du så här: Vira garnet om två fingrar så garnet korsar varandra, dra sedan garnet genom öglan du just gjort och dra åt, du har nu gjort en löpknut. Nu ska du virka en kedja och kedjan kommer bli bredden på ditt sittunderlag. Du väljer själv storlek och därmed antal öglor på din kedja.

För referens så virkas 19 öglor på kedjan i videon.


Steg 2

Varv 2

Nu ska du virka rader med smygmaskor.

Börja i den andra öglan från din virknål, stoppa ner virknålen i öglan, fånga garnet och dra upp och dra direkt igenom din ögla du har om virknålen. Virka en smygmaska i varje ögla tills du når slutet på din kedja.


Steg 3

Varv 3

Nu ska du virka smygmaskor i endast den bakre bågen på din ögla. Samma princip som du gjort på föregående varv men istället för att du virkar runt hela öglan, virkar du enbart runt den bakre bågen.

Så, dyk ner med virknålen i din första maska på varvet men under enbart den bakre loopen på din ögla, alltså den delen av öglan som är ”längst ifrån dig”. Fånga garnet med virknålen och dra upp och dra igenom öglan precis som du gjort på första varvet.

Avsluta alltid raden med att virka en ögla. Den här öglan räknas in in i varvet.

Fortsätt att virka rader fram och tillbaka tills du når önskad länd på ditt sittunderlag. Du bestämmer själv storlek. För referens virkas det 20 varv på sittunderlaget i videon.


Tänk på: Att det virkas en kant runt om som avslut som lägger till lite extra på bredd samt längd.


Steg 4

Kanten

Nu ska kanten virkas runt sittunderlaget, du bestämmer själv om du vill virka ett eller två varv.

Nu virkas fasta maskor som teknik. Börja från det hörnet där du avslutat. Du kommer virka tre fasta maskor i varje hörn för att få en rundad kant och en fast maska i varje ögla/rad i övrigt.

Börja i det hörnet du är, virka en fast maska för det hörnet (du kommer virka de sista två som avslut när du nått varvet runt) Virka sedan en fast maska per ögla eller mellan dina rader på kanterna. När du når hörnet där du börjat, virka ytterliggare två fasta maskor och avsluta med en smygmaska i den första fast maskan.


Vill du virka ytterligare ett varv följer du samma princip, tre fasta maskor i hörnet och sedan en per ögla/rad.


Avsluta med att klippa garnet och dra garnändarna hela vägen genom öglan för att få en knut. Göm sedan garnändarna. Ett sätt att göra det på är att ”trä” fram och tillbaka mellan ett par öglor längs kanten och sedan ner under några stygn i raden under för att hålla garnet på plats.


Klart, bra jobbat!

Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.