Scrunchie "Fanny"

Virka en fluffig scrunchie

Denna scrunchie är lätt att virka och kan virkas precis hur fluffig du vill. Allt du behöver för denna scrunchie är en gummisnodd, en virknål på 7 mm och ditt favoritgarn från MYO, exempelvis EKO Nano tube yarn, MYO Basic Wool yarn eller MYO Chunky Wool yarn. Tekniken vi virkar med är dubbelstolpe.

Vill du få till en extra fluffig scrunchie, välj två trådar av ex Basic Wool, här är det kul att mixa två färger, och virka med virknål 10 mm.

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Ta fram alla gamla hårsnoddar som behöver en ny look, och virka dom till fina scrunchies!

Rebecca Pedersen
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Steg 1:

Börja med att göra en löpknut. Den gör du så här: Vira garnet om två fingrar så garnet korsar varandra, dra sedan garnet genom öglan du just gjort och dra åt, du har nu gjort en löpknut. Fäst sedan din löpknut med en fastmaska om din scrunchie. Så här gör du en fastmaska: stoppa ned virknålen på insidan av din gummisnodd, fånga garnet och dra upp så du har två öglor om virknålen. Fånga garnet igen och dra igenom båda öglorna, du har nu gjort en fast maska


Steg 2

Steg 2:

Virka 2 öglor från din fastmaska så du totalt har tre öglor högt. Vira sedan garnet 2 varv om din virknål, dyk ner med virknålen på insidan av din gummisnodd och fånga garnet, dra upp och dra igenom de två första öglorna på din virknål, fånga garnet igen och dra igenom de nästa två öglorna och fånga garnet igen en tredje gång och dra igenom de två sista öglorna. Du har nu gjort en dubbelstolpe.

För att fortsätta, vira garnet två varv om din virknål och upprepa samma process. Du virkar så många dubbelstolpar du kan om din gummisnodd, ju fler ju fluffigare.


Steg 3

Steg 3:

Avsluta med att virka en smygmaska i den första öglan (den tredje öglan på kedjan vi gjorde allra först på varvet) Virka sen en ögla till, klipp garnet så du får en ände på ca 7 cm och dra genom öglan så du får en knut. Göm din garnände mellan din maskor med virknålen.

Tips: det kan vara enklare att använda en tunnare virknål för detta steget om det känns trångt.


Klart, bra jobbat!

Steg 4
Steg 5
Steg 6
Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.