Heart Icon

Makramé väska "Celine"

Arrow Icon

Makramé väska "Celine"

Knyt en makramé-väska, med eller utan fransar! 

Med denna makramé-väska, som Salli har tagit fram, blir du snyggast i stan eller på stranden! Väskan är enkel att göra och med hjälp av video- och textbeskrivningen kan du själv justera både storleken och utseendet (man kan göra väskan med eller utan hängande fransar). Denna görs i EKO Braided Rope 5 mm.

Garnåtgång: 1 kg

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Salli Skött
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Handtag


Klipp till 2 längder rep som är 5.5m långa. Ta ett utav repen och dela i mitten (häng på en krok eller liknande).


Gör nu en enkelknut (som du brukar göra en knut). Nästa knut ska du göra tvärtom mot hur du brukar knyta (se videon). Variera nu dessa två genom att göra varannan. Fortsätt tills du har cirka 50cm kvar av dina rep.

Ta sedan en utav ändarna som är kvar och trä in dem i loopen högst upp (som kroken hänger i) och gör ytterligare 4 knutar till.
Nu har du gjort ett utav handtagen. Gör ett till exakt likadant. För att göra ändarna snygga så kan du slå en knut och dra åt hårt. Sen klippa av resterande.

Steg 2

Väskan

Nu är det dags att klippa längderna till väskan.

Klipp 40 st längder som är 3,5m långa. Dela upp dina längder så du har 20 st på varje handtag. Nu ska vi sätta fast varje längd genomg att använda oss av knuten 'lärkhuvud' Larks head knot.

Du viker repet på mitten, för över din vikta ände runt handtaget och för sedan igenom dina ändar på garnet igenom loopen. Gör detta på alla 20 repen på båda
handtagen.

Steg 3

Rad 1 - Kvadratisk knut ”Square Knot ”

Nu är vi redo för knutarna. Du kommer att skapa en knut som kallas square knot (kvadratisk knut) som upprepas för hela mönstret. 

Ta dem fyra repen längst till vänster (inte repen som kommer ifrån handtaget) gör ett ”P” genom att lägga det ovanpå mittrepet och under repet längst till vänster. För sedan det vänstra repet under mittrepen och genom det stora hålet i ”P”. Dra ut hela repet ur ”P”. Dra åt båda ändarna. Upprepa denna sekvens men denna gång använd det vänstra repet och gör en ”4a”, följ samma sekvens som ovan men i motsatt riktning. När du har slutfört de två första knutarna upprepar du helt enkelt dessa, alternera 4an och P genom att ta nästa 4 rep och upprepa tills du kommit till andra sidan handtaget. 

Steg 4

Rad 2 

För att få det mönstret vi vill ha så ska du nu ta 2 rep ifrån varje par ovan. Gör sedan en kvadratisk knut utav dessa.

Rad 3 

Nu gör vi likadant som rad 2. Ta 2 rep ifrån varje par och gör en kvadratisk knut av dessa. När du är klar med dessa rader kommer väskan att se ut som nedan. 

Rad 4

Nu ska vi föra ihop dessa två delar. Vänd kommande utsida av väskan (utsidan är den på bilden ovan) mot varandra. Ta sedan två rep (på sidan/kanten av varje del) och gör en kvadratisk knut. Fortsätt sen på samma sätt runt runt din väska tills du har gjort den lång som du önskar.

Steg 5

Botten


När du börjar få den längden du vill ha, eller att dina rep börjar bli korta (du behöver ca 20cm kvar), så är det dags att göra din botten.
Gör 2 varv där du drar åt dina kvadratiska knutar hårt!

Steg 6

Avslutning


Nu kan du ta av din väska ifrån kroken och lägga den plant. Hitta en utav sidorna på väskan. Ta dem två repen som är längst ut närmast varandra och gör en hård dubbelknut. Ta sedan dem två rep som är framför knuten du just gjorde och gör samma. Fortsätt på detta vis tills du har knutit ihop hela botten.
När du har säkrat alla knutar så kan du klippa av repen i önskad längd.

När du är klar med det är det bara att vända väskan ut och in, eller lämna fransarna hängandes på utsidan. Det bestämmer du själv! :) 

Steg 7
Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.