Makramé ampel

Lär dig att knyta en vacker ampel till din blomkruka, i tekniken makramé

Är du nyfiken på att knyta makramé men vet inte hur man ska komma igång? Med denna instruktion skapar du en vacker ampel som du kan hänga upp på din favoritplats i hemmet. Detta är ett enkelt projekt som passar särskilt bra för dig som aldrig har gjort makramé innan. Det enda du behöver är garnet EKO Braided rope 5mm samt en träring.

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Salli Skött
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Start

I den här instruktionen gör vi en blomkrukhängare med tekniken "Makrame" som du kan anpassa efter storleken på din kruka. För att komma igång, klipp 4 rep, gör dem 320 cm långa vardera. Trä in repen i träringen så att du har lika långa delar på båda sidor.

Steg 2

Första knuten / övre delen

Klipp ytterligare en bit rep på 80 cm. Lägg repet som på bilden och skapa en ögla längst upp, närmast träringen. Börja sedan längst ner i öglan att vrida runt hela “bunten” ca 6 gånger tills du kommer till det som nu är en ögla.

Steg 3

Trä änden av repet i öglan. Dra sedan i båda ändarna så att själva öglan hamnar innanför knuten. På så sätt låser du knuten. Nu kan du klippa av de återstående repen som sticker ut.

Nu är du klar med övre delen! 

Steg 4

Nedre delen

Nu är det dags att skapa den del där du lägger den faktiska potten. TIPS: Försök att hitta en plats hemma där du kan hänga upp ditt arbete, en vägg eller ett klädställ. Från den översta knuten mäter du ner 60cm. Dela repen i 4 par. Skapa en enda knut på vart och ett av de fyra paren. Se till att de är i linje när de hängs.

Steg 5

Från dessa fyra knutar mäter du ner cirka 14 cm. Nu ska du skapa ett nät för krukan att sitta i. Dela paren och knyt en enda knut med paret bredvid. Börja med de i mitten först som på bilden, avsluta sedan med de två repen på kanten. Se till att dessa knutar är i linje horisontellt, så att din kruka kommer att hänga rakt.

Steg 6

Avslutning

Ca 3 cm under den sista raden med knutar kommer du att göra samma typ av knut som du gjorde i den övre delen. Klipp ytterligare ett 80 cm långt rep och gör en liknande knut som du gjorde på toppen. Efter att du har gjort den här sista knuten har du cirka 1 m hängande "tofsar". Du kan antingen låta dem hänga som de är, göra en större knut för att knyta bara en del av dem, eller klippa dem till den längd du vill.

Steg 7

Nu kan du lägga till krukan och hänga upp din ampel! :) 

Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.