Virkade bamburondeller

Använder du bomullsrondeller till att rengöra ansiktet? Spara miljön och lär dig att virka rondeller av bambu-garn som kan tvättas i 40 grader

Dessa rondeller gjorda av mjuk blandning av bambu / bomull kan tvättas i 40 grader och användas om och om igen. Att virka rondeller är inte svårt men kan kännas lite pilligt i början, därför passar projektet bäst för dig som kanske har virkat litegrann innan. Denna instruktion hjälper dig att komma igång med den första rondellen, sedan är det bara att fortsätta tills du har en hel uppsättning.

Garnåtgång: Från en 50g garnnystan får du ca 15 rondeller.

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Oona von Zweygbergk
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Kom igång

Börja med att göra en enkel löpögla runt din virknål. Ett sätt att göra detta är att lägga garnet 1,5 varv runt dina fingrar och sedan dra “svansen” igenom från baksidan, så att öglan låser sig när du drar åt. Lämna ca 4 cm svans. Skapa två öglor genom att ta garnet genom den öglan som håller din virknål, två gånger.

Steg 2

Rad 2

När du är nöjd med den inre delen är det dags för andra varvet. Nu gör vi en egen variant av en maska som kallas för “halvstolpe” genom att ta garnet runt virknålen en gång innan du går igenom raden och hämtar garnet. Nu ska det se ut som att du har tre öglor på virknålen. Haka fast garnet en gång till och för genom alla dessa tre, så du får kvar en ögla.

Upprepa samma procedur en gång till genom att gå igenom samma hål som tidigare, du gör en dubbelmaska (två maskor i samma maska) för att sidan ska växa. Ja - det är litet, men det går! När du har gjort dubbelmaskan klart hoppar du vidare till nästa och gör samma sak på den. Upprepa tills du har kommit runt hela sidan.

Steg 3
Steg 4

Rad 3

Nu fortsätter vi med samma teknik men gör dubbla maskor bara i varannan maska - och däremellan virkar vi en enkel maska. Igen, ta garnet runt din virknål innan du går igenom raden och gör klart maskan. Gör en till på denna. När du går vidare till nästa, gör bara en enkel maska på den. Sedan dubbel på nästa osv. Fortsätt tills du har fått klart varvet.

Steg 5

Rad 4

Fortsätt med samma teknik men lägg till extra maska bara på var tredje maska, så att du räknar singel-singel-dubbel osv. Fortsätt runt hela varvet.

Steg 6

Rad 5

Den femte och sista raden kör vi med en enkel “fast maska”, då vi gör maskan utan att ta garnet runt virknålen i början. Gå igenom raden med din virknål, haka fast och ta igenom garnet så att du tillfälligt får två öglor på din virknål, sedan sätt ihop dessa två genom att haka och dra garnet en gång till genom de båda öglorna. Följ sidan och gör en på varje maska, utan att lägga till (som innan vi gjorde innan). Virka runt varvet.

Steg 7

Avslutning

När du är klar, klipp garnet och lämna ca 3-5 cm svans. Gör en enkel knut för att låsa fast garnet och dra den genom några maskor i närheten för att gömma den.

Kom ihåg att övning ger färdighet - om din första rondell inte blev helt rund så virka ett par stycken till. Det blir mycket enklare när man har gjort några! :) 

Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.