Virkad väska "Linn"

"Hej! Linn från @avokadoprojektet här. Idag tänkte jag att vi skulle virka en superfin och nybörjarvänlig sommarväska. Måtten kan enkelt anpassas efter hur just du vill att din väska ska se ut. Var inte rädd för att testa och blir det tokigt är det enkelt att ta upp och göra om. Stort lycka till och tveka inte på att höra av dig vid eventuella frågor!"

Ladda ner PDF
Vi använder:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

Så här gör du

Linn / @avokadoprojektet
(3.5 stars) • 10 reviews
Lägg till på MYO.se
makeyourown.se
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Steg 1

Steg 1 - Införskaffa garn och virknål om du inte redan har det hemma, hos makeyourown.se finns allt man behöver och en uppsjö av hållbart tillverkade garner i underbara färger.

Steg 2

Steg 2 - Botten: Börja med att virka en kedja av luftmaskor, kedjans längd blir väskans bredd. (Av mina tre väskor har den lilla blåa 15, den mellanstora bruna 25 och den stora gula 35 luftmaskor i bottenkedjan).

Steg 3

Steg 3 - Botten: När bottenkedjan är klar virkar du sedan tillbaka en rad med fasta maskor. När du kommer till änden lägger du till två fasta maskor i den sista luftmaskan så att det blir 3 fasta maskor i den sista luftmaskan, detta så att du lite lättare ska komma runt och kunna fortsätta virka ytterligare en rad med fasta maskor även från andra hållet i luftmaskkedjan samt för att få ett snyggare hörn. När du kommit runt med fasta maskor också på den andra sidan och når den andra änden gör du samma sak där. Nu har du en rad med luftmaskor i mitten och två rader med fasta maskor på vardera sida om den, totalt tre rader med maskor.

Steg 4

Steg 4 - Kanten: Nu är botten färdig och en kant ska börja ta form. Du fortsätter med fasta maskor men detta varv virkar du endast i den yttre maskbågen, på så sätt kommer en kant att skapas mellan botten och det som sen ska bli väskans sida.

Steg 5

Steg 5 - Sidor: När du kommit runt och virkat en fast maska i den inre maskbågen i samtliga fasta maskor så fortsätter du runt med fasta maskor, men nu i båda maskbågarna. Du fortsätter så många varv som du vill att väskan ska bli hög.

Steg 6

Steg 6 - Handtag: När väskan fått den höjd som du vill är det dags för handtaget. Mät ut hur långt in från sidorna du vill att handtaget ska sitta, dit virkar du fasta maskor som tidigare. När du kommer fram till där handtaget ska börja slutar du med fasta maskor och börjar istället göra en kedja av luftmaskor. Denna gör du så lång som du vill att handtaget ska bli. Stick sedan in virknålen i den fasta maska som du mätt ut att handtaget ska sluta i och fortsätt virka fasta maskor till de att du kommer runt på andra sidan. Där gör du lika dant. Nu har din väska två ganska tunna handtag och du kan nu virka så på så många varv av fasta maskor som du vill att handtaget ska bli brett. Jag brukar göra 2 eller 3 varv beroende på hur stor väskan är.

Steg 7

Steg 7 - Avslut: När handtaget fått den bredd som du önskar och du virkat färdigt ditt sista varv så klipper du av garnet och fäster änden. Klart!! Du har nu virkat dig en alldeles egen väska, bra jobbat!

Trevlig sommar! /

@avokadoprojektet

Steg 8
Steg 9
Steg 10

Join the community

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt första köp!

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.